Μαρία Χανιώτη: «Η ΝΔ ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού!»

Newsroom
10/03/2023 11:00
 
 
 

 

Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο «ανοίγει την πόρτα» για την ιδιωτικοποίηση του νερού εξέδωσε η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαρία Χανιώτη.

Η κα Χανιώτη κάνε λόγο «για μια ακόμη ιδεολογική εμμονή της ΝΔ», τονίζοντας ότι «το νερό είναι δημόσιο/κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», γι’ αυτό και θα πρέπει να το υπερασπιστούμε όλοι, στο πλευρό μάλιστα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης της κας Χανιώτη έχει ως εξής:

Την ώρα που όλη η χώρα πενθεί μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη και ζητάει πειστικές απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα, για την κυβέρνηση της ΝΔ αυτά είναι μάλλον κενά γράμματα ή και ευκαιρία, καθώς οι «δουλειές» και τα «γραμμάτια» φαίνεται πως δεν μπορούν να περιμένουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο το νερό!

Το νερό είναι δημόσιο/κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή, όχι εμπόρευμα και οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης παρέχονται από φορείς (υπηρεσίες – εταιρείες) κοινής ωφέλειας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με το Ν/Σ που έχει καταθέσει στη Βουλή, σχεδιάζει να δημιουργήσει «αγορά» για την παροχή των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και θεσμοθετεί την Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων. Η δημιουργία της ρυθμιστικής αρχής υδάτων θα γίνει με την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού!

Η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων θα γίνει με την επέκταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και θα μπορεί να σχεδιάζει και να προτείνει συγχωνεύσεις των παροχών υπηρεσιών ύδατος (ΠΥΥ) και θα πιστοποιεί τους ΠΥΥ με βασικά κριτήρια:
1ον τον έλεγχο της οικονομικής τους βιωσιμότητας, παρά το γεγονός ότι οι ΠΥΥ παρέχουν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, και
2ον το αν πετυχαίνουν την πλήρη ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, κριτήριο που θα τους αναγκάσει σε αυξήσεις στα αντίστοιχα τιμολόγια.

Δεν πρέπει να περάσει γιατί πρόκειται για μια ακόμη ιδεολογική εμμονή της ΝΔ.

Δεν πρέπει να περάσει γιατί θα είμαστε όλοι απέναντι.

Δεν πρέπει να περάσει γιατί προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση του ανθρώπινου και κοινωνικού δικαιώματος που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής, την τροφή, το νερό, την υγεία, την παιδεία, το Περιβάλλον.

Στεκόμαστε ΔΙΠΛΑ, στους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ και τους αγώνες τους κι ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού.

(Visited 162 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*