Ν. Συρμαλένιος: «Επιτέλους η Πολιτεία πρέπει να δώσει ένα τέλος στη Μαφία της Μυκόνου»

Newsroom
11/03/2023 12:40
 
 
 

 

Για κοινή δράση παραβατικού προτεκτοράτου και αδίστακτων οικονομικών συμφερόντων, χωρίς κανέναν αποτελεσματικό έλεγχο, κάνει λόγο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά την είδηση για τον άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Μάλιστα, αναρωτιέται αν «η ελληνική πολιτεία θα μπορέσει να προστατεύσει την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά και τους πολίτες στη Μύκονο, επιβάλλοντας τον νόμο ή θα συνεχίσει να αποτελεί φέουδο της “greek mafia”».

Το πλήρες περιεχόμενο του δελτίου Τύπου του κ. Συρμαλένιου έχει ως εξής: 

«Δυστυχώς διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι η άσκηση καθηκόντων των κρατικών λειτουργών στη Μύκονο δεν είναι αυτονόητη. Με λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε ένα ακόμα περιστατικό βίας με θύμα τον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό που ασκούσε τα καθήκοντά του εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Αρχαιολογικού Νόμου αναφορικά με υποθέσεις επιχειρήσεων στη Μύκονο.

Μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, έχουμε φέρει επανειλημμένα στη Βουλή τα θέματα της παραβατικότητας στην Μύκονο, αλλά φαίνεται ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για την σοβαρότητα της κατάστασης που βαίνει ανεξέλεγκτη. Με Ερωτήσεις μας στις 31/1/2020 και στις 21/10/22, αναδείξαμε το ζήτημα της άναρχης και παραβατικής δόμησης, της περιβαλλοντικής καταστροφής, του μπαζώματος ρεμάτων, τις καταπατήσεις παραλιών αλλά και τις συνεχείς κατασκευαστικές αυθαιρεσίες που επιβάλλονται στο νησί από ένα παραβατικό προτεκτοράτο σε συνεργασία με αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα που δρουν χωρίς κανένα αποτελεσματικό έλεγχο.

Ακόμα και μέσα στην πανδημία το καλοκαίρι του 2021, μιλήσαμε για τα παράνομα κορονοπάρτυ που εκτίναξαν τα κρούσματα στο νησί και ζητήσαμε από 5 Υπουργούς της κυβέρνησης να ασχοληθούν με τον έλεγχο της οικονομικής αλλά και κάθε είδους παραβατικότητας εφόσον η νέα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας στην Μύκονο, έχει περισσότερες αρμοδιότητες, τεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό ώστε να αντιμετωπίσει τόσο ακραία έκνομες ενέργειες.

Στην ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, στη Μύκονο, σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων με μοναδική πολιτιστική ταυτότητα, ξυλοκοπούνται πολίτες, ξενοδόχοι και δημόσιοι λειτουργοί-αρχαιολόγοι αλλά και όσοι νομοταγείς επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη περιβαλλοντική- ηχητική – αισθητική ρύπανση και λειτουργία επιχειρήσεων.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων σε ανακοίνωσή του τονίζει «ότι μόλις τον περασμένο μήνα, με το Ν. 5021/2023, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, εναρμονιζόμενη με τις πιέσεις οικονομικών παραγόντων των Κυκλάδων, νομοθέτησε για την αλλαγή της σύνθεσης ειδικά του Τοπικού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να μην αποτελείται από αρχαιολόγους η πλειοψηφία στο Συμβούλιο που κρίνει θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και αρχαιοτήτων!»

Επιτέλους, η ελληνική πολιτεία θα μπορέσει να προστατεύσει την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά και τους πολίτες στη Μύκονο επιβάλλοντας τον νόμο ή θα συνεχίσει να αποτελεί φέουδο της greek mafia;»

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*