Μύκονος: Στην ημερίδα για την οδική ασφάλεια η Κατερίνα Μονογυιού

Newsroom
11/03/2023 16:47
 
 
 

 

Στην ημερίδα με θέμα «Τροχαία Ατυχήματα και Νέοι», που διοργάνωσε στη Μύκονο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία και ο Π.Α.Κ.Ο. «Γεώργιος Αξιώτης» παρέστη η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια στην Μύκονο, με τη βουλευτή να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «η ενημέρωση, η πρόληψη και η εκπαίδευση μπορούν να σώσουν ζωές».

Επίσης, η κα Μονογυιού χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την ένταξη δύο έργων (συνολικού ύψους 4.344.000€) για τα νησιά της Μυκόνου και τη Σύρου, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών που αποβλέπουν στη βελτίωση των οδικών δικτύων των δύο νησιών.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εντάχθηκε το έργο «Αποκαταστάσεις και συντηρήσεις υφισταμένων οδών του Δήμου Μυκόνου», συνολικού προϋπολογισμού 2.240.000€ και το έργο «Βελτίωση ασφάλειας δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης» συνολικού προϋπολογισμού 2.104.000€.

Από την πλευρά της, η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ ανέφερε τα εξής:
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύει έμπρακτα στην αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των οδικών δικτύων στα νησιά μας. Η επένδυση στην οδική ασφάλεια βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών μας και θα συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στα νησιά μας, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει σημαντικά και το τουριστικό προϊόν μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την ένταξη των δύο έργων στην Μύκονο και τη Σύρο συνολικού προϋπολογισμού 4.344.000€ καθώς και για την έμπρακτη στήριξη τους στις Κυκλάδες μας».

(Visited 21 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.