Φ. Φόρτωμας: «Η χρηματοδότηση των αφαλατώσεων Αμοργού εξασφαλίζει την επάρκεια νερού»

Newsroom
13/03/2023 14:52
 
 
 

 

Ακόμα μία εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα νησιά των Κυκλάδων έρχεται να προστεθεί στα έργα πνοής που δρομολογούνται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε άριστη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Αμοργού με το ποσό των 69.989€, για τη συντήρηση των αφαλατώσεων Αιγιάλης και Καταπόλων. Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής..

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία χρηματοδοτείται η συντήρηση αφαλατώσεων στην Αμοργό, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τα προβλήματα λειψυδρίας και υδροδότησης των νησιών των Κυκλάδων. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας της Κυβέρνησης με τον Δήμο Αμοργού και θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, όσο και τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Λευτέρη Καραΐσκο, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν πράξη άλλο ένα έργο σημαντικό, που διασφαλίζει την επάρκεια νερού στην Αμοργό, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Συνεχίζουμε μαζί!»

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*