Μαρία Χανιώτη: «Μην επιτρέψετε άλλους να αποφασίσουν για εσάς χωρίς εσάς»

Newsroom
14/03/2023 23:16
 
 
 

 

Μαζική ήταν η συμμετοχή πολιτών στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της υποψηφίας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις Κυκλάδες Μαρίας Χανιώτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2023 στην πολυγωνική αίθουσα του ΓΕ.Λ. Πάρου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, ακόμη, ο Έπαρχος της Π.Ε. Πάρου Κώστας Μπιζάς, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΜΕΡΑ25 και νυν πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μάνος Σταυριανός, καθώς κι εκπρόσωποι φορέων από την Πάρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Χαιρετισμό απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και Τομεάρχης διαφάνειας Γιάννης Ραγκούσης, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καίτη Γιαννακά, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Λεβογιάννης και ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου Σπύρος Λάβδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη και συνεχίστηκε με την συντονίστρια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου Αντιπάρου κα Παναγάκη, ενώ η παρουσίαση έγινε από την πρόεδρο της κοινότητας Πάρου κα Αργουδέλη. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε το μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου κα Φ. Γρηγοράσκου.

Στην ομιλία της, η κα Χανιώτη, η οποία διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα, ανέφερε μεταξύ άλλων:
-Είναι γεγονός ότι αυτή η περίοδος είναι πολύ δύσκολη για τη χώρα μας μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να χαθούν τόσο άδικα τόσοι άνθρωποι, κυρίως νέοι. Εύχομαι κι ελπίζω η απαίτηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, η δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδώσει ευθύνες όπου ανήκουν.

– Αποφάσισα να συμμετέχω σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να διεκδικήσω την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας, νιώθοντας την επιτακτική ανάγκη για την απαλλαγή από μια κυβέρνηση ανάλγητη, από μια κυβέρνηση που σε όλα τα επίπεδα ενεργεί υπέρ των λίγων και ισχυρών.

– Εδώ στα νησιά μας που θεωρούνταν πλούσια και επαρκώς αναπτυγμένα – όποτε δεν υπήρχε πρόβλεψη τότε για μεγάλα έργα- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την πίεση του αείμνηστου Ν. Σαντορινιού, του τότε υπουργού Γ. Ραγκούση και άλλων, δημιούργησε ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων που ως στόχο είχε να αμβλύνει τις διαφορές με την ηπειρωτική χώρα για να προχωρήσουν κυρίως έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και λιμενικές υποδομές και μάλιστα χωρίς ενδιαμέσους και μίζες. Πολλά από αυτά είδαμε και εδώ στο νησί μας με τη συμβολή της Περιφέρειας και του δήμου και με μέσω των προγραμμάτων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».
– Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε την μόνιμη 13η σύνταξη, που η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να την διατηρήσει και ενισχύσει, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά (ελεημοσύνη το χαρακτήριζε), την κατήργησε.

– Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Α. Τσίπρα, την Πολιτική Γραμματεία και τα αρμόδια όργανα για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Και βέβαια να ευχαριστήσω τους πάνω από 250 συντρόφους και συντρόφισσες από όλα σχεδόν τα νησιά μας για την τιμή που μου έκαναν, να με συμπεριλάβουν στις προτάσεις τους για το ψηφοδέλτιο.

– Σας ζητώ, να μην αφήσετε την οργή και την απογοήτευση να σας αποδυναμώσει. Μην επιτρέψετε άλλους να αποφασίσουν για εσάς χωρίς εσάς. Να στηρίξετε την εθνική προσπάθεια για να επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο.

Μετά την ομιλία, οι παρευρισκόμενοι τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα της κας Χανιώτη, ενώ ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από τους συγκεντρωμένους προς την υποψήφια βουλευτή Κυκλάδων.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.