Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου σε Σύρο, Τήνο και Μύκονο

Newsroom
30/03/2023 16:23
 
 
 

Πενθήμερη περιοδεία σε Σύρο, Τήνο και Μύκονο πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Στη Σύρο παρέστη στις θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχε στη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ερμούπολης και μετά στην κατάθεση στεφάνων και στην παρέλαση, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων.

Από την Κυριακή 26 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το μεσημέρι επισκέφθηκε την Τήνο, όπου συμμετείχε σε συνάντηση – συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος, με κυρίαρχο θέμα τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Επίσης, περιόδευσε στην αγορά της Χώρας και επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου συζήτησε με τους υπαλλήλους, ενώ είχε και σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Σιώτο.

Τέλος, από το μεσημέρι της Δευτέρας 27/3 έως και την Τρίτη 28 Μαρτίου, βρέθηκε στη Μύκονο για να συμμετάσχει τόσο στη σύσκεψη στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο με τους φορείς, όσο και στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που οργανώθηκε την Τρίτη το πρωί έξω από το Δημαρχείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και των σωματείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην τοποθέτηση του και στις δύο συγκεντρώσεις, αφού καταδίκασε τις «μαφιόζικες μεθόδους», τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, τους εκβιασμούς και την τρομοκράτηση όλων των δημόσιων λειτουργών «που προσπαθούν ενσυνείδητα να επιτελέσουν το έργο τους», τόνισε ότι «για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, γίνεται προσπάθεια αφύπνισης της τοπικής κοινωνίας για να σταματήσει επιτέλους η αυθαιρεσία και η παρανομία». Εκτός από την ανάγκη στελέχωσης όλων των κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών, πρότεινε ειδικά για τα υπερανεπτυγμένα τουριστικά νησιά, «τη θεσμοθέτηση διαρκούς διϋπουργικής επιτροπής των συναρμόδιων υπουργείων, που θα επιλαμβάνεται άμεσα απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία». Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στην ανάγκη διασαφήνισης του μοντέλου ανάπτυξης για τα νησιά, «έτσι ώστε η ανάπτυξη να είναι πραγματικά βιώσιμη και όχι αβίωτη».

(Visited 77 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*