Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Γλέζου στη Νάξο

Newsroom
04/04/2023 15:06
 
 
 

 

Στον τόπο καταγωγής του, τη Νάξο, βρίσκεται από την Πέμπτη 25 Μαρτίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Βασίλης Γλέζος, ο οποίος μαζί με το μέλος της Νομαρχιακής Μιχάλη Φραγκίσκο, παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τα μέλη της Νομαρχιακής Μιχάλη Φραγκίσκο και Κώστα Απιδόπουλο, τον αναπληρωτή συντονιστή της ΟΜ Νάξου Στέλιο Μαρινάκη, καθώς και μέλη της ΟΜ Νάξου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νάξου κ. Δημήτρη Λιανό. Στο γραφείο του Δημάρχου και σε ατμόσφαιρα συνεργασίας, συζητήθηκαν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπως το χωροταξικό, το λιμάνι, το φράγμα, το αεροδρόμιο, το κτίριο του Ειρηνοδικείου και ο πρωτογενής τομέας.

Σχετικά με το χωροταξικό, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον υποψήφιο βουλευτή και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει γίνει συνολική δημοπράτηση για όλο το νησί, η οποία έχει εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο και αναμένεται η υπογραφή. Αν και το συνολικό ποσό της μελέτης είναι 1.500.000€, δεν περιλαμβάνει τις Μικρές Κυκλάδες, για τις οποίες αναμένεται να βγει νέα δημοπράτηση.

Για την αδειοδότηση του λιμανιού αναμένεται έγκριση από το ΠΕΑΛ. Όσον αφορά στη νέα θέση του εμπορικού λιμένα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις τρεις υποψήφιες θέσεις, με επικρατέστερη αυτή που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, στην περιοχή Άη Γιάννηδες, για την οποία μάλιστα, υπάρχει πρόταση για μικτό λιμάνι (εμπορικό και επιβατικό). Τόσο για το χωροταξικό, όσο και για το λιμάνι, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν υπογραφεί όλες οι μελέτες.

Σχετικά με το φράγμα στην περιοχή του Τσικαλαριού, ο κ. Λιανός έκανε γνωστό ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, επισημαίνοντας και την ανάγκη της οριοθέτησης των ρεμάτων, ώστε να μην πέφτουν τα λύματα στο φράγμα.

Για το Αεροδρόμιο της Νάξου, έχουν γίνει παρεμβάσεις από το Δήμο στην ΥΠΑ, όσον αφορά στο προσωπικό, για ενίσχυση του Αεροδρομίου. Όσον αφορά στην επέκταση του διαδρόμου, έχει περάσει ελεγκτικό συνέδριο και αναμένεται η εγκατάσταση της εταιρείας. Επίσης, ετοιμάζεται δημοπράτηση για το κτίριο (μελετοκατασκευή).

Για το Ειρηνοδικείο της Νάξου, του οποίου το κτίριο είναι σε πολύ κακή κατάσταση, έχει ανατεθεί σε εταιρεία η μελέτη για τη στατική επάρκεια του κτιρίου και η επισκευή του.

Τέλος, σχετικά με τον Πρωτογενή Τομέα, έγινε αναφορά στη Γεωπονική Σχολή στο Σαγκρί, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Γλέζο ότι έχει γίνει πλήρης μελέτη και αναμένεται να παραληφθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με το Δήμαρχο, ο υποψήφιος βουλευτής και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν από όλα τα τμήματα και συζήτησαν με τους εργαζόμενους.

Το Σάββατο 1 Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Γλέζος παρευρέθηκε στον αγώνα του ΑΠΑΣ, όπου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου κ. Μανώλη Μπαρδάνη, με τον οποίο συμφώνησαν να προγραμματίσουν κοινή συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε τη μαθητική συναυλία του Αριάδνειου Ωδείου στο Γενικό Λύκειο Νάξου με θέμα «Τραγούδια από τη Μικρά Ασία».

Την Κυριακή το πρωί, συνοδευόμενος από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μιχάλη Φραγκίσκο, Λευτέρη Βερύκοκο και μέλη της ΟΜ Νάξου πραγματοποίησε συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου και την Υπηρεσία Καθαριότητας. Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα για την έλλειψη προσωπικού, του οποίου η πληρότητα αγγίζει μόνο το 20%. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας σημείωσαν πως αντιτίθενται στην πρόθεση του Δήμου να αναθέσει την καθαριότητα σε εργολάβους και ζητούν περισσότερες μόνιμες προσλήψεις, καθώς οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ και οι μόλις 21 εργαζόμενοι που αφορούν στη θέση μέσω ΑΣΕΠ, δεν μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι ο Δήμος υπολειτουργεί, δεδομένου ότι δεν πράττει τα απαραίτητα ώστε να καλυφθούν οι θέσεις που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι μεγάλος και σε λίγα χρόνια θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν οι δημότες από τις υπηρεσίες του δήμου. Σημαντική ήταν η αναφορά για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς, όπως ανέφεραν, τα περισσότερα κτίρια που νοικιάζονται από τον δήμο δεν εξυπηρετούν τις ανάλογες προδιαγραφές, με μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό της θέρμανσης.

Σοβαρές, επίσης, ήταν οι αιχμές που άφησαν οι εργαζόμενοι για τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι τους. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο τους επιβάλλεται στην όποια προσπάθεια αντίδρασης απέναντι σε καταχρηστικές πρακτικές απέναντι τους, όπως επίσης και αδικία στο ζήτημα των αξιολογήσεων. Τα παραπάνω συνθέτουν την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Νάξου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γλέζος παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με την αυτοδιοίκηση και την ανάγκη οι δήμοι και οι κοινότητες να αναλάβουν περισσότερα εργαλεία και εξουσίες, προκειμένου να χαράσσουν οι ίδιοι την πολιτική, η οποία αφορά την εκάστοτε περιοχή και θα έχει στο επίκεντρο της τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι την αναπαραγωγή συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

Τέλος, την Δευτέρα 3 Απριλίου το απόγευμα, συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΟΜ Νάξου, όπου συζητήθηκαν θέματα για την οργάνωση και την διεξαγωγή των εκλογών.

(Visited 336 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*