Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου και Θαλλέλαιας Καραμολέγκου στη Σίφνο

Newsroom
23/04/2023 18:21
 
 
 

 

Στη Σίφνο βρέθηκαν το διήμερο 21-22/4 οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις Κυκλάδες Νίκος Συρμαλένιος και Θαλλέλαια Καραμολέγκου.

Αρχικά, επισκέφθηκαν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, όπου συνομίλησαν με τον επιστημονικό υπεύθυνο γιατρό Σπύρο Ρουπακιώτη, καθώς και με τους λοιπούς εργαζόμενους εκεί. Σε ό,τι αφορά στα άμεσα προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης, ο κ. Συρμαλένιος και η κα Καραμολέγκου διαπίστωσαν ότι είναι επείγουσα η ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, βοηθού ακτινολόγου και νοσηλεύτριας, ενώ μεσομακροπρόθεσμα παραμένει το πρόβλημα της στελέχωσης και με δεύτερο ειδικευμένο γιατρό, αλλά και με λοιπό προσωπικό. Από την πλευρά τους, οι δυο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν την προγραμματική τους εκλογική δέσμευση τόσο για μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού που έδωσε και τη μάχη της πανδημίας, όσο και για μετατροπή του Π.Π.Ι. Σίφνου  «επιτέλους» σε Κέντρο Υγείας.

Στη συνέχεια, μαζί με τον συντονιστή της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκο Βεντούρη, επισκέφθηκαν το δημαρχείο και συνομίλησαν με τη Δήμαρχο Μαρία Ναδάλη. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε πολλά ζητήματα αρμοδιότητας και μη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως στο θέμα της δημόσιας υγείας (με αίτημα της Σίφνου και όλων των δυτικών Κυκλάδων να παραμένει η απευθείας μεταφορά των επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία της Αθήνας και όχι ως ενδιάμεσο σταθμό το νοσοκομείο της Σύρου). Επίσης, ένα από τα κρίσιμα θέματα του νησιού, ιδιαίτερα με τη διαφαινόμενη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, αναδεικνύεται η επείγουσα κατάρτιση της πολεοδομικής – χωροταξικής μελέτης και μάλιστα σε συνδυασμό με τη μελέτη για την περιοχή Natura που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Άλλα κρίσιμα θέματα είναι η ύδρευση και η ανάγκη συντήρησης των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης, ενώ σε ότι αφορά στα απορρίμματα, πρόβλημα παραμένει η διάθεση των ογκωδών αντικειμένων. Παράλληλα, αναδείχθηκε και το θετικό έργο του δήμου σε ό,τι αφορά στη μονάδα διάθεσης των λυμάτων και την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας, ο κ. Συρμαλένιος και η κα Καραμολέγκου συμμετείχαν και παρακολούθησαν μαζί με τη συνυποψήφια τους Μαρία Χανιώτη, τις εργασίες του 14ου Παγκυκλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Γυναικών με θέμα την Υγεία και τις σύγχρονες προσεγγίσεις για το Ευ Ζην. Στο σύντομο χαιρετισμό του κατά την έναρξη του Συνεδρίου, ο κ. Συρμαλένιος τόνισε τον καθοριστικό ρόλο των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας και ευχήθηκε Ανάσταση στη δημόσια υγεία στη χώρα και στις νησιωτικές περιοχές.

Τέλος, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη τους, συναντήθηκαν και συνομίλησαν σε διάφορα χωριά με πολλούς κατοίκους του νησιού, οι οποίοι – σε μεγάλο βαθμό – τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές.

(Visited 147 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*