Η Όλγα Πολίτη στο 14ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών στη Σίφνο

Newsroom
25/04/2023 10:49
 
 
 

Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Όλγα Πολίτη, βρέθηκε την Παρασκευή 21/4 στη Σίφνο όπου και συμμετείχε στο 14ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, εκπροσωπώντας το νησί της Άνδρου.

Παρούσα ήταν η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη με την οποία η κα Πολίτη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις για θέματα που αφορούν το νησί.

Το τριήμερο συνέδριο με τίτλο «Κυκλαδίτισσες και Υγεία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για το Ευ Ζην», συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και τον Συλλόγο Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι».

Κεντρικό θέμα του τριήμερου συνεδρίου ήταν το θέμα της Υγείας και συγκεκριμένα οι σύγχρονες πρακτικές Ευ Ζην. Το Συνέδριο επιχείρησε να φωτίσει θέματα όπως η πανδημία, η κρατική και κοινωνική μέριμνα, η μεσογειακή διατροφή και οι ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων σε σχέση με τις υγειονομικές παροχές. Επίσης, στο συνέδριο έλαβαν μέρος ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων και το τελικό πρόγραμμα κάλυπτε πυκνή και ποικίλη θεματολογία γενικού, αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος.

Η κα Πολίτη, έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημαντικότητα των ζητημάτων που άπτονται του τομέα της Υγείας στις Κυκλάδες, εκθέτοντας τις προτάσεις και τις λύσεις που προσφέρονται από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για το θέμα αυτό. Η Υγεία στις Κυκλάδες «νοσεί» τόσο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ακόμη και σε βασικές ειδικότητες, όσο και της έλλειψης υποδομών για την κάλυψη των αναγκών των Κυκλάδων. Η Υγεία είναι προτεραιότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Το Συνέδριο τελέστηκε υπό τη αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σίφνου και στηρίχθηκε από φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*