Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Σίκινο, Φολέγανδρο και Σαντορίνη

Newsroom
03/05/2023 16:15
 
 
 

Τη Σίκινο, τη Φολέγανδρο και τη Σαντορίνη επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κα Κατερίνα Μονογυιού.

Στη Σίκινο, η κα Μονογυιού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Βασίλη Μαράκη, με τον οποίο συζήτησε για λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας των κατοίκων και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, καθώς και για την πορεία των έργων υποδομής στο νησί. Στη συνέχεια, συνομίλησε με επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού για την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Έπειτα, η υποψήφια βουλευτής επισκέφτηκε τη Φολέγανδρο, συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κα Ευθαλία Παπαδοπούλου, καθώς και με φορείς του νησιού. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τους βρέθηκαν τα έργα υποδομής, το λιμάνι της Φολεγάνδρου, οι λύσεις σε θέματα του εμπορικού κόσμου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.

Η κα Μονογυιού επισκέφθηκε, επίσης, τη Σαντορίνη, όπου παρευρέθηκε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτελούς Τουρισμού. Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Δήμο Θήρας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της P.S.S.E.A. Στόχος του συνεδρίου η ανάδειξη της Ελλάδας ως ένας ισχυρός προορισμός στο συνεχώς αναπτυσσόμενο τουρισμό πολυτελείας, διασφαλίζοντας την προβολή της πατρίδας μας σε κάθε γωνία του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: «Η Σαντορίνη μας είναι το μαύρο διαμάντι του Αιγαίου και δικαιούται να αποτελεί την εναρκτήρια τοποθεσία για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτελούς Τουρισμού. Οι Σαντορινιοί γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει φιλοξενία και αυτός είναι και ο λόγος που η Σαντορίνη φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στον πολυτελή τουρισμό, κάνοντας υπερήφανους όλους μας. Ο ρόλος του πολιτικού είναι να βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να δίνει αποτελεσματικές λύσεις τις ανάγκες τους και για αυτό θα στηρίξουμε το νησί στα έργα υποδομής ώστε να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν μας».

Το παρών έδωσε και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος – σύμφωνα με την υποψήφια βουλευτή – συνέβαλε καθοριστικά και αποφασιστικά στη δημιουργία της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Σαντορίνης και στην πάταξη της εγκληματικότητας στο νησί.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η κα Μονογυιού, αναφέρει ότι, σε συνεργασία με τους Δημάρχους, «πρωτοστάτησε στη δημιουργία των Υποδιευθύνσεων Αστυνομίας στη Μύκονο και τη Σαντορίνη». Παράλληλα, στο δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι «το διάστημα 2019-2023, έκανε μία σειρά παρεμβάσεων με σκοπό την παροχή επιχορηγήσεων στην ΔΕΥΑ Θήρας με σκοπό τις ενοικιάσεις μονάδων αφαλάτωσης στις δημοτικές κοινότητες Φηρών και Οίας, συνολικού ύψους 595.200 ευρώ. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα πραγματοποίησε μία σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο με σκοπό την ολοκλήρωση του νέου λιμανιού της Σαντορίνης, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση και στην μεγαλύτερη ασφάλεια των νησιωτών και των τουριστών».

Τέλος, η κα Μονογυιού πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Θήρας με τους οποίους συζήτησε για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και για την εκλογική ετοιμότητα της παράταξης στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

 

 

(Visited 109 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*