Γιάννης Πολυχρονάκος : «Η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί στα νησιά»

Newsroom
08/05/2023 10:28
 
 
 

 

«Με την ανοχή της κυβέρνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα παράνομης υφαρπαγής του μεταφορικού έργου των οδηγών ταξί στα νησιά» επισημαίνει ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος.

Η έλευση της UBER σε Ρόδο, Κέρκυρα αλλά και στις Κυκλάδες σε Σαντορίνη και Μύκονο, είναι ίσως μόνο η αρχή αφού θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας έλεγχος αφού:

• κυκλοφορούν και εκτελούν μεταφορικό έργο δεκάδες Ι.Χ αυτοκίνητα ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, χωρίς άδεια ή πιστοποίηση.
• ουδείς γνωρίζει και ουδείς ελέγχει αν τηρούνται οι όροι ασφαλείας.
• ουδείς ελέγχει δεδομένα που σχετίζονται με την απώλεια δημοσίων εσόδων.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το επάγγελμα του οδηγού ταξί στα νησιά έχει εποχικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι αν υποκλέπτεται μεταφορικό έργο ή αν κυριαρχούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού τότε οι άνθρωποι αυτοί οδηγούνται σε αδιέξοδο. Το χειρότερο όμως είναι, ότι δεν ασκείται έλεγχος για τη νόμιμη λειτουργία αυτών των δραστηριοτήτων.

Ήρθε η ώρα να μπει τάξη σε όλους τους τομείς, ήρθε η ώρα να λάβει τέλος η όποια αδικία συντελείται σε βάρος των πολιτών των νησιών μας»

(Visited 95 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*