Γιάννης Πολυχρονάκος: «Τολμηρές προτάσεις για την ανάπτυξη των ναυπηγείων»

Newsroom
11/05/2023 10:17
 
 
 

 

Στις προοπτικές ανάπτυξης της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος στη συνάντηση του με μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου.

Έγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση, με τον κ. Πολυχρονάκο να τονίζει ότι η ναυπηγική βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και σημείο αναφοράς για τη Σύρο.

Έγινε περιήγηση του κ. Πολυχρονάκου στους χώρους του ναυπηγείου ενώ ενημερώθηκε από το Σωματείο των εργαζομένων για τις δραστηριότητές του και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος αναφέρθηκε σε τολμηρές προτάσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των ναυπηγείων, όπως:

• Η μείωση του ΦΠΑ για τις επισκευές πλοίων για να καταστούν ανταγωνιστικά τα ναυπηγεία. Δεν μπορεί ο ΦΠΑ στην Ελλάδα να είναι 24% ενώ στην Κροατία και στη Μάλτα να είναι 3 και 4%

• Η ανάπτυξη υποδομών και εξειδίκευσης στην μετασκευή πλοίων προκειμένου να χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα. Αυτή άλλωστε είναι μια διεθνής τάση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας.

• Η αξιοποίηση από την Πολιτεία πιλοτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη ναυπήγηση ηλεκτροκίνητων πλοίων

• Κάθε προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού θα πρέπει να συνδυάζεται με την ανάθεση κατασκευαστικού έργου και στα ελληνικά ναυπηγεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αμυντική βιομηχανία της Γαλλίας ενισχύει κατά προτεραιότητα τα ναυπηγεία της.

Στην παραγωγική ομολογουμένως συζήτηση, αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν και όλα τα υπόλοιπα θέματα που προκύπτουν από τη νησιώτικότητα, με τον κ. Πολυχρονάκο να τονίζει πως εκτός από την επίλυση των βασικών προβλημάτων, πρέπει να ενισχύουμε και την πολύπλευρη ανάπτυξη των νησιών μας.

(Visited 110 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*