Γιάννης Πολυχρονάκος : «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι όψεις του ίδιου νομίσματος – Να στείλουμε μήνυμα ανατροπής και αλλαγής»

Newsroom
14/05/2023 20:22
 
 
 

 

Η επικοινωνία, οι επαφές και οι συναντήσεις με τους πολίτες των νησιών μας, συνεχίζονται από τον υπ. Βουλευτή Κυκλάδων και αν. Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Πολυχρονάκο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών και στο πλαίσιο της επικοινωνίας με τους συμπατριώτες του, αναφέρεται στη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας:

«Οι πολίτες με την ψήφο τους είναι αυτοί που θα επιβάλλουν στα κόμματα να βάλουν τις ανάγκες της χώρας πάνω από τις δικές τους σκοπιμότητες.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προοδεύουν και προχωρούν μπροστά γιατί έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας που σχηματίζονται με προγραμματικές συγκλίσεις. Σε αυτές τις χώρες υπάρχει Κράτος Δικαίου, Διαφάνεια, Δημόσιος Έλεγχος, δεν υπάρχουν ανεξέλεγκτοι Πρωθυπουργοί που κάνουν ότι θέλουν.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει κυβέρνηση συνεργασίας γιατί δεν θέλει κανέναν έλεγχο. Επιθυμεί να διαχειρίζεται τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης χωρίς έλεγχο, να αποκλείει από το ΕΣΠΑ τις μικρές επιχειρήσεις, να συγκαλύπτει υποθέσεις όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Τσίπρας από την άλλη, μιλάει για προοδευτική κυβέρνηση όταν συνεργάστηκε δύο φορές με τον κ. Καμμένο χωρίς να έχει κάνει έστω αυτοκριτική για αυτή την επιλογή. Ούτε αυτός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν έχει πρόγραμμα, δεν διαθέτει αξιοπιστία. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ενισχύουν τον κ. Μητσοτάκη».

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος αναφέρεται επίσης στο θέματα που αφορούν στην οικονομία, τονίζοντας ότι αποκρύπτεται η πραγματική εικόνα της οικονομίας με το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος να λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις .

«Δεν θα υπάρξει ακυβερνησία. Το ζήτημα όμως είναι, τι είδους κυβέρνηση θα έχει η χώρα. Θα έχει μια κυβέρνηση που θα νομοθετεί για να προστατέψει τους πολίτες ή μια κυβέρνηση που θα νομοθετεί για τα συμφέροντα των funds και των τραπεζών;».

Αναφερόμενος επιπλέον στη νησιωτική πολιτική, ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων τονίζει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει και καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση νησιωτικής πολιτικής που δίνει λύση στα πραγματικά προβλήματα και καλεί τους πολίτες των Κυκλάδων να γίνουν με την ψήφο τους, η Δύναμη Αλλαγής για τα νησιά μας.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*