Γιάννης Βλασερός: Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στη Σαντορίνη

Newsroom
15/05/2023 12:09
 
 
 

 

Ο παλμός του ΠΑΣΟΚ χτυπούσε την Τετάρτη 9 Μαΐου στην συγκέντρωση του επιμελητηρίου της Σαντορίνης όπου τέσσερις εκ των υποψηφίων παρουσίασαν τις θέσεις ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για φλέγοντα θέματα της χώρας και των νησιών.Το ακροατήριο αποτελείτο από μίγμα του παλαιού και του νέου ΠΑΣΟΚ και καταγράφηκε επαναφορά ατόμων στον χώρο.του Κινήματος.

Αναφέρθηκα στην ομιλία μου στην στενή σχέση που με την συνδέει με την Σαντορίνη καθότι στον Υγειονομικό Σταθμό της Σαντορίνης ουσιαστικά πρωτο άσκησα το ιατρικό μου επάγγελμα ως μοναδικός ιατρός του Σταθμού κάτω υπο δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες.

Συνδέθηκα όμως με τους κατοίκους και η σχέση αυτή καλά κρατεί,και ενισχύει την πολιτική μου προσπάθεια για την επαρκή λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας μου ήταν η αναφορά μου στα μείζονα προβλήματα που δυναστεύουν την ελληνική κοινωνία όπως η ακρίβεια η έλλειψη σεβασμού των εργαζομένων, το πελατειακό κράτος το πρόβλημα του δημογραφικού,της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, και στο θέμα της απαξίωσης του ΕΣΥ. Σε έξαρση βέβαια και τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τα νησιά μας όπως η ανεπαρκής περίθαλψη με ένα νοσοκομείο της Σύρου να καταρρέει το νοσοκομείο Σαντορίνης να λαθροβιεί και το νοσοκομείο της Νάξου να μην είναι νοσοκομείο αλλά ένα καλό ΚΥ, με την ελλιπέστατη στελέχωση των ΚΥ των περιφερειακών ιατρείων των άλλων νησιών με ακατάλληλες και κάποιες φορές επικίνδυνες και άστοχες διακομιδές. Με την πρωτογενή παραγωγή να πλήττεται καταστροφικά εγκαταλελημένη από την πολιτεία. Μέ την έλλειψη οικιών να στεγάσουν τους υπαλλήλους, και με την έλλειψη εργατικών χεριών για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Η έλλειψη φροντίδας γιά την διαφύλαξη του ανεπανάληπτου φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας η έλλειψη υποδομών σε πολλά νησιά, αποχέτευσης, ΧΥΤΑ, λιμανιών, αεροδρομίων, φραγμάτων, αφαλατώσεων.

Σ’ αυτά τα συσσωρευμένα προβλήματα τοποθετείται το ΠΑΣΟΚ με πρόγραμμα με σοβαρότητα με συνέπεια προβάλλοντας λύσεις εφαρμόσιμες όπως το έκανε και στο παρελθόν.

Ενταγμένος σε αυτή την προσπάθεια τα 10 τελευταία «πέτρινα » χρόνια της Παράταξης αφού συμμετείχα σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις παλεύω με το δικαίωμα που μου έχει δώσει η εκτίμηση του λαού και τους θεσμικούς ρόλους που μου έχει αναθέσει το Κίνημα ως γραμματέα του τομέα νησιωτικής πολιτικής και αν γραμματέα του τομέα υγείας διεκδικώντας λύσεις.

Συνέβαλα καταλυτικά να λειτουργήσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Νάξο,αγωνίζομαι για τα νοσοκομεία της Σύρου και Σαντορίνης για τον Πύργο του Χειμάρου στη Νάξο γιά την διάσωση της πρωτογενούς παραγωγής και εθελοντικά προσφέρω τις ιατρικές υπηρεσίες μου στα νησιά με κλιμάκιο ειδικευμένων ιατρών.

Στις επερχόμενες εκλογές της 21 Μαΐου διεκδικώ με το κόμμα μου την ψήφο του κυκλαδίτικου λαού για να καταλάβουμε μία έδρα στο κοινοβούλιο και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά για τα συμφέροντα των νησιών.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*