Γιάννης Βλασερός: Ο πρωτογενής τομέας είναι ιδιαίτερης σημασίας για τα νησιά (video)

Newsroom
18/05/2023 18:42
 
 
 

 

Στον πρωτογενή τομέα και την κρίση που αντιμετωπίζει με την ακρίβεια και τη μη στήριξη από το κράτος αναφέρθηκε μιλώντας στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη.

«Ο πρωτογενής τομέας είναι ιδιαίτερης σημασίας για τα νησιά και δεν υποστηρίζεται από το κράτος» σημείωσε ο κ. Βλασερός, μεταφέροντας παράλληλα την αγωνία και την απόγνωση των αγροκτηνοτρόφων της Νάξου πολλοί από τους οποίους σκέφτονται ακόμα και να αλλάξουν επάγγελμα, όπως είπε.

Ο κ. Βλασερός σημείωσε ότι, η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στον τομέα αυτό και να προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης για τους αγροτοκτηνοτρόφους με τη μείωση του κόστους παραγωγής, μείωση του ΦΠΑ και επιδοτήσεις.

Επίσης πρόσθεσε ότι όχι μόνο θα πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές στήριξης του πρωτογενούς τομέα αλλά να δοθούν και κίνητρα στους νέους ώστε να ασχοληθούν με αυτόν. «Τρόποι υπάρχουν, αυτό που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

(Visited 92 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.