Εκλογές 2023: Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Newsroom
26/05/2023 12:28
 
 
 

 

Με την τελετή ορκωμοσίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ, που ευχήθηκε καλή δύναμη, ξεκίνησε ο «βίος» της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Ιωάννη Σαρμά.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής από τα υπουργεία.

Στις δηλώσεις τους οι νέοι υπουργοί πέραν της χαράς και της τιμής που εκφράζουν για την επιλογή που έγινε στο πρόσωπό τους δεσμεύονται ότι θα βοηθήσουν στο να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κράτους μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από τους 20 υπουργούς οι 18 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, έδωσαν πολιτικό όρκο τον οποίο εκφώνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθησε η διαδικασία υπογραφής του σχετικού πρωτοκόλλου με τις δύο πρώτες να μπαίνουν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να ακολουθήσουν στη συνέχεια ένας-ένας όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης που έχει καθήκον να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Οι δηλώσεις

Από τους πρώτους που έφτασαν ο υπηρεσιακός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιος Τσακίρης, ο οποίος δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο ωστε να τακτοποιήσουμε πράγματα που έχουν δρομολογηθεί για να μην έχουμε εκκρεμότητες».

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, είπε ότι «χρέος μου είναι να πάω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχω άριστη συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να φανώ αντάξια».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*