Το ΕΚΑΒ σε ρόλο άτροπου αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος όχι

Newsroom
07/06/2023 22:31
 
 
 

 

Σαν κομμάτια κρεας σε κρεοπωλείο δηλαδή, ο ενας μας να κάνει την σπάλα κι ο άλλος τo λιπος. Αν συμβεί κάτι ταυτόχρονα με κάποιον άλλον μπαινεις στην ζυγαριά σου να δουμε εισαι- πιο κρισιμη περιπτωση από τον άλλον ή μπορεις να περιμενεις και ωρες αναμονή. Εγω προσωπικά δε μoυ χει συμβει ποτε να ακούσω κάποιον να παίρνει το ΕΚΑΒ αν δεν είναι επείγον δηλαδή να κλείνει στο ΕΚΑΒ ραντεβουδάκι για τo απόγευμα του στυλ. “περι της ωρας ενάτης θα πέσω απ’ την σκάλα βάλτε με σε προτεραιότητα”. Καποιοι με ελεγαν υπερβολική και γραφική όταν έλεγα ότι το συστημα του Πήτερ Παν για να μεταφερθούμε ως παιδιά στην χωρα του ποτὲ ειναι πιο οργανωμενο απ’ τo συστημα της χωρας μας να μεταφερθούν στο νοσοκομειο. Κι αν οντως ειμαστε στην χωρα του ποτε ήδη τουλάχιστον ας προσλάβουμε τον Πήτερ Παν να κάνει τις μετακομιδές ασθενων γιατι οι άνθρωποι απέτυχαν παταγωδώς αλλά ξερω φταιει η απλή αναλογική και η κυβερνηση του πάλαι ποτέ. Βλέπω ότι η κατάσταση που ζούμε είναι κάτι πολύ χειρότερο από τον Κάπταιν Χουκ και η έκφραση “να μαστε καλά με υγεία” είναι πλέον ευχή για τo υπερπεραν και οχι εντολή να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Ήξερα οτι πληρωνουμε ένα κράτος με τόσους φόρους για να λειτουργει οχι για να πεθαινουμε. Ήξερα ότι τo ΕΚΑΒ δεν ειναι η Ατροπός να κόβει τo νήμα της ζωής οπότε δεν γίνεται σωστή αξιολόγηση. Λυπάμαι λυπάμαι λυπάμαι και για εμάς αλλά και για τους ανθρωπους του ΕΚΑΒ που τελικά θα φταινε πάλι αυτοι όπως εφταιγε κι ο σταθμάρχης θα φταίνε γιατί δεν εχουν ανακαλυψει τον διακτινισμό να πηγαινουν παντου αν και δεν εχουν τα απαραιτητα και το προσωπικό να λειτουργήσουν. Θα φταινε οι ανθρωποι που δουλευουν για να καλύψουν ολα τα κενά συνεχόμενες ωρες για τους θανάτους γυρω μας. Κι οχι εκείνοι που δημιουργουν τα κενά και τα διογκώνουν ισως για να μπει ιδιωτική πρωτοβουλια μεσα. Ποιος ξέρει!

Λυπάμαι όμως και μενα και σενα που ετσι πισω απ την οθόνη μας ζούμε ακόμα αλλη μια μερα εκ του ασφαλους απλά επειδή δεν ετυχε σε μας σήμερα Η Άτροπος ΕΚΑΒ.

Μεταξύ των περιοχών με ένα μόνο ασθενοφόρο για ολόκληρο το 24ωρο, είναι: Λήμνος, Χίος, Σύρος, Ικαρία, Τήνος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ίος, Σαντορίνη, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως, Κύθηρα, Λευκάδα, Σητεία, Ιεράπετρα, Μοίρες Ηρακλείου, Θάσος, Σκιάθος.

Στην ηπειρωτική χώρα μεταξύ άλλων: Φλώρινα, Γρεβενά, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Φιλιατρά, Πύλος, Πύργος, Αμαλιάδα, Καλάβρυτα, Ιστιαία, Κάρυστος, Κύμη Ακόμη και αυτό το ένα ασθενοφόρο όμως κυκλοφορεί χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, καθώς για να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση απαιτούνται 11 άτομα. Δε μιλάμε καν για τα μερη που δεν διαθετουν καν ασθενοφόρο.

Θαλλελαία (Θάλεια) ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*