Δήλωση του Γιάννη Βλασερού για την τραγωδία της Πύλου

Newsroom
16/06/2023 14:41
 
 
 

 

Να δοθούν εξηγήσεις αναφορικά με τι ακριβώς συνέβη και φτάσαμε στην τραγωδία της Πύλου ζήτησε ο Γιάννης Βλασερός, ο οποίος έκανε λόγο για απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ κάλεσε, επίσης, και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενισχύοντας – μεταξύ άλλων – τις πολιτικές και τους μηχανισμούς αλληλεγγύης, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει ενισχυθεί και ο ρόλος της Frontex για να μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά σε ανάλογα περιστατικά.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βλασερού έχει ως εξής: 

Η τραγωδία που συνέβη στην Πύλο αποτελεί ίσως μια από τις μεγαλύτερες που έχει γνωρίσει η Μεσόγειος.

Απέναντι σε αυτή ο αρμόδιος υπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν μπορεί να σιωπά και οφείλει να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη και φθάσαμε σε αυτήν την τραγωδία. Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη και οι άλλες χώρες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αποκαταστήσουν την ειρήνη και να βοηθήσουν στην πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη των χωρών, τις οποίες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν οι δυστυχισμένοι και ταλαιπωρημένοι πολίτες τους έτσι ώστε να μην μπαίνουν σε τέτοιες περιπέτειες και κινδύνους.

Η Ε.Ε. παράλληλα, θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποιους κανόνες της, όπως το Δουβλίνο 2, ενισχύοντας τις πολιτικές και τους μηχανισμούς αλληλεγγύης. Η χώρα μας θα πρέπει να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση την Ε.Ε ώστε να υπάρχει διαμερισμός του βάρους του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

Επιπλέον, θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της Frontex που ήταν απλός παρατηρητής σε αυτήν την τραγωδία και δεν μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά σε ανάλογα περιστατικά.

Δυστυχώς, η ανθρώπινη ζωή στις μέρες μας συχνά απαξιώνεται και το ζητούμενο είναι όλοι οι κρατικοί φορείς και οι οργανισμοί να τη σεβαστούν και να την προασπίσουν.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*