Δήλωση του Χάρη Τσιόκα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Newsroom
26/06/2023 23:03
 
 
 

 

Η αποχή και η κάλπη έστειλαν μηνύματα που με σεβασμό και συντεταγμένο διάλογο πρέπει να αποτιμηθούν.

Το έλλειμμα κατά τη γνώμη μου δεν βρίσκεται απλά στην αποτίμηση των κομματικών ποσοστών!
Αλλά στο ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια η δημοκρατία αδυνατίζει!

Στο γεγονός ότι αποδυναμώθηκε ο εναλλακτικός – μη συστημικός – ρόλος ελέγχου της κυβέρνησης από κόμμα που είναι έτοιμο να εφαρμόσει αξιόπιστα μια άλλη πολιτική διακυβέρνησης!

Τα κόμματα όμως πρέπει να υπάρχουν για να μετασχηματίζουν κοινωνικά ζητούμενα και όχι απλά να διαμαρτύρονται ή να «θεατρινίζουν».

Τα κόμματα διαμαρτυρίας υπηρετούν το σύστημα, δεν το αλλάζουν!

Και η δεξιά στροφή και οι διμέτωποι της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας γίνονται βούτυρο στο ψωμί των ανεξέλεγκτων πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

…Θόλωσε η εικόνα του #Συριζα ΠΣ # ως εναλλακτικού κόμματος εξουσίας με αξιόπιστο Πρόγραμμα διακυβέρνησης ! …Χάθηκε…σε άλλες επιλογες ..διαμαρτυρίας ..

Ναι στο νέο ξεκίνημα που σηματοδότησε ο Αλέξης Τσίπρας για να #φρεσκαριστούνε# πρώτα οι σύγχρονες πολιτικές διακυβέρνησης και πάνω σ’ αυτό να συμπαραταχθούν τα πρόσωπα που αξιόπιστα και με διάθεση κοινωνικής διασύνδεσης θα το υπηρετήσουν.

Νέο ξεκίνημα με καθαρή την επιλογή ότι η κυβερνώσα προοδευτική, σοσιαλιστική και δημοκρατική αριστερά δεν αμύνεται, δεν υπερασπίζεται απλά τις κατακτήσεις, αλλά στα σύγχρονα προβλήματα που διαμορφώνουν οι πολύπλευρες εξελίξεις προτείνει ασφαλή εναλλακτικό δρόμο με δίκαιη πρόσβαση και συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων.

Για να υπάρξει φρένο στη κερδοσκοπία και την ερήμωση που δημιουργούν οι ανισότητες των πολιτικών της ΝΔ και της δεξιάς γενικότερα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 192 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*