Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη

Newsroom
27/06/2023 17:57
 
 
 

 

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

«Καλή αρχή στους υπουργούς, θα τα πούμε αύριο», ήταν στο μεταξύ η σύντομη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους δημοσιογράφους, καθώς αποχωρούσε από το Προεδρικό Μέγαρο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υπογραφών οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κατευθύνθηκαν στα υπουργεία που αναλαμβάνουν για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

(Πηγή: ethnos.gr)

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*