Γ. Πολυχρονάκος: «Στρατός, Πυροσβεστική και προσεχώς η… ΜΟΜΑ. Η κοροϊδία της κυβέρνησης για το ΕΚΑΒ στα νησιά»

Newsroom
29/06/2023 20:27
 
 
 

 

Για… την «επιστράτευση» Στρατού και Πυροσβεστικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού του ΕΚΑΒ στα νησιά κάνει λόγο ο αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος.

Ο κ. Πολυχρονάκος στηλιτεύει τη συγκεκριμένη απόφαση, υποστηρίζοντας ότι «εν έτει 2023 , η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει παρά να φέρει ξανά και τη ΜΟΜΑ» και προσθέτει ότι η μόνη λύση είναι η πρόσληψη μόνιμων διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ,

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Πολυχρονάκου:
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφού για 4 ολόκληρα χρόνια αποδυνάμωσε το ΕΚΑΒ , χωρίς να το ενισχύσει με προσωπικό, βρήκε τη λύση: επιστρατεύει το Στρατό και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα διατίθενται οδηγοί από το Στρατό και την Πυροσβεστική για να οδηγούν τα ασθενοφόρα στα νησιά, οι οποίοι θα κάνουν, όπως μας λένε, ταχύρρυθμα μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών.

Από τους εγκεφάλους που είχαν αυτή τη φαεινή ιδέα τους διέφυγε προφανώς ότι για να κινηθεί ένα ασθενοφόρο εκτός από τον οδηγό, χρειάζονται και διασώστες που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και πολλές φορές σώζουν τη ζωή του ασθενούς πριν πάει στο νοσοκομείο.
Όπως τους έχει διαφύγει ότι και οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα νησιά είναι ήδη υποστελεχωμένες.

Παράλληλα ακούγονται ότι οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ θα αντιμετωπιστούν και με αεροδιακομιδές που θα γίνονται σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Αλήθεια, μπορούν από την κυβέρνηση να μας πουν πόσο κοστίζει κάθε αεροδιακομιδή; Μήπως το κόστος των αεροδιακομιδών είναι πολλαπλάσιο από το κόστος της πρόσληψης μόνιμων διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ; Απλή λογική…

Εν έτει 2023 , η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας γυρίζει 50 και 60 χρόνια πίσω, επιστρατεύει Στρατό και Πυροσβεστική… δεν έχουν παρά να φέρουν ξανά και τη ΜΟΜΑ ( το είχε σκεφτεί βέβαια και ο κ. Καμμένος όταν συγκυβερνούσε με το ΣΥΡΙΖΑ).

Η μόνη λύση που υπάρχει για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΚΑΒ στα νησιά είναι αυτή που δεν θέλει η κυβέρνηση: πρόσληψη μόνιμων διασωστών. Και βέβαια δεν έχει το παραμικρό άλλοθι αφού κυβερνά από το 2019 και εδώ και 4 χρόνια το προσωπικό του ΕΚΑΒ αντί να ενισχύεται , μειώνεται και ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.

Με όλα όσα ακούμε για το Στρατό και την Πυροσβεστική που θα αναλάβει να κινεί με οδηγούς τα ασθενοφόρα, αντιλαμβανόμαστε πόσο σέβονται κάποιοι την ανθρώπινη ζωή αλλά τα τους πολίτες των νησιών.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 165 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*