Κ. Μονογυιού: «Διαχρονικό και δίκαιο αίτημα η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού»

Newsroom
26/07/2023 17:43
 
 
 

 

«Κίνηση πατριωτική και πρωτοβουλία βαθιά εκσυγχρονιστική» χαρακτήρισε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού την ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την «Άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 208 ψήφους «υπέρ», έναντι 68 «κατά» και 24 «παρών». Ειδικότερα, κατά την ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας. Το καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ, ενώ «Σπαρτιάτες» και «Ελληνική Λύση τάχθηκαν» με το «παρών».

Η κα Μονογυιού δήλωσε σχετικά:
«Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απαντά σε ένα δημοκρατικό αίτημα της εποχής και σε ένα διαχρονικό αίτημα της διασποράς, που επιζητεί αγωνιωδώς να ενταχθεί πιο λειτουργικά στον εθνικό κορμό.

Οι περιορισμοί και οι δυσχέρειες που υπήρχαν σήμερα αίρονται, απλοποιώντας πλήρως τις διαδικασίες. Πρακτικά, οι απόδημοι οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν πολύ απλά να ψηφίζουν από τον τόπο στον οποίο κατοικούν.

Πρόκειται για μια κίνηση πατριωτική και μια πρωτοβουλία βαθιά εκσυγχρονιστική, καθώς θεμέλιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των μελών του εκλογικού σώματος, ανεξαρτήτως από το πού ζουν».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*