Συνάντηση Γιάννη Αγγέλου με τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Newsroom
05/10/2023 13:21
 
 
 

 

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου σύσκεψη μεταξύ αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Συλλόγου και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου.

Από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Αγγέλου και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σύρου κ.κ. Χάρης Ζεπάτος και Γιώργος Χαλαβαζής.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των υπαλλήλων έκαναν εκτενή αναφορά στην πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στην «εντελώς απαξιωτική», όπως την χαρακτήρισαν, αντιμετώπιση του Συλλόγου από την περιφερειακή αρχή.

Ως σημαντικότερα ζητήματα ιεράρχησαν:
-την ακρίβεια και τους παγωμένους μισθούς,
-την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την απουσία σύγχρονου οργανογράμματος τους,
-τον περιορισμό των εκτός έδρας μετακινήσεων,
– τις ανεπαρκείς εκτός έδρας αποζημιώσεις που παραμένουν καθηλωμένες στα επίπεδα του 1999 και του 2011,
-το οξύ πρόβλημα της στέγασης λόγω της εκτόξευσης των ενοικίων,
-την έλλειψη κινήτρων παραμονής υπαλλήλων στα νησιά και
-την άρνηση της ηγεσίας της περιφέρειας για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, όπως και μέσων ατομικής προστασίας.

Ειδική αναφορά έγινε στη μεθόδευση ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών της περιφέρειας (διαχείριση απορριμμάτων, «αναπτυξιακός» οργανισμός) «που επιβαρύνουν το προϋπολογισμό και άρα τους φορολογούμενους, χωρίς αντίστοιχη προσφορά».

Από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης, ο κ. Αγγέλου επισήμανε ότι η πλήρης υποστήριξη στα ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι αυτονόητη, όπως αποδεικνύει και η «προϋπηρεσία» της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Η στάση αυτή δεν είναι ευκαιριακή, καθώς εντάσσεται στη βασική θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης που προτάσσει τις λαϊκές ανάγκες απέναντι στην πολιτική που προτάσσει τα κέρδη των λίγων» ανέφερε ο κ. Αγγέλου και πρόσθεσε: «Για την Λαϊκή Συσπείρωση η πλήρης στελέχωση των υπηρεσιών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, η παροχή των αναγκαίων μέσων και φυσικά οι μισθοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι δημόσιες υπηρεσίες να ανταποκρίνονται με επάρκεια στα καθήκοντά τους».

Για τον σκοπό αυτό, ζήτησε τη συνεχή συνεργασία του Συλλόγου για την προώθηση, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*