Τοποθέτηση Καφούρου για τη λειψυδρία και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στα νησιά

Newsroom
18/10/2023 15:05
 
 
 

 

Στην πρώτη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής συμμετείχε χθες ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Μάρκος Καφούρος.

Στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής με θέμα το προγραμματισμό των εργασιών της, ο κ. Καφούρος είχε την ευκαιρία να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στα νησιά, καθώς και την ανάγκη – σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο – να οργανωθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην νησιωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα της λειψυδρίας, της κακής ποιότητας νερού από τις γεωτρήσεις και του υψηλού κόστους παραγωγής νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης, όπως επίσης και στον κίνδυνο των πλημμυρών στα νησιά λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αλλαγής της φυσιογνωμίας των βροχών σε καταιγίδες.

Στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού διαχείρισης των υδάτινων πόρων που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε νησιού. Ειδικότερα, κατέθεσε τις εξής προτάσεις:
-τη δημιουργία μικρών ή μεγάλων φραγμάτων,
-τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα με μικρά φράγματα ανάσχεσης και απορροών και
-την αξιοποίηση των υδάτων των βιολογικών σταθμών μετά από τριτοβάθμια επεξεργασία, για ανάγκες άρδευσης των καλλιεργειών.

Η ομιλία του κ. Καφούρου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 40 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*