Ομιλία Καφούρου στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Newsroom
26/10/2023 18:54
 
 
 

 

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού με τίτλο «διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης» πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Μάρκος Καφούρος.

Ο βουλευτής ανέλυσε το πόσο σημαντικό είναι για τον τουρισμό το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει αδυναμίες δεκαετιών, προωθώντας ταυτόχρονα σημαντικές θεσμικές τομές. Επίσης, ο κ. Καφούρος έδωσε έμφαση στον οινοτουρισμό, καθώς – όπως είπε – η χώρα μας και ειδικά τα νησιά αποτελούν έναν από τους πολλά υποσχόμενους και ανερχόμενους οινοτουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Επισήμανε την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη προστασία των αμπελουργικών ζωνών, των ευαίσθητων οικοσυστημάτων και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των νησιών μας, από τις πιέσεις της οικιστικής ανάπτυξης, ενώ ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Καφούρος υπερθεμάτισε το σχέδιο νόμου ως «ένα παράθυρο ευκαιρίας αξιοποίησης ευκαιριών σε έναν τομέα της οικονομίας που αποτελεί και ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, στον οποίο πρέπει να επενδύσουμε με γνώμονα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη»

Δείτε εδώ την ομιλία του κ. Καφούρου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*