Συνάντηση στη Σαντορίνη για την αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ στο Εμπορείο

Newsroom
10/11/2023 13:50
 
 
 

 

Ευρεία συνάντηση για το θέμα της αναστολής λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Εμπορείο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στη Σαντορίνη.

Στη διεξοδική συζήτηση, παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππου Φόρτωμα, συμμετείχαν η νεοεκλεγείσα Έπαρχος Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου, ο εν ενεργεία Έπαρχος Χαράλαμπος Δαρζέντας, η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος Κοινότητας Εμπορείου Μαρία Κατσίπη, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ των ΕΛΤΑ Γρηγόρης Σκλήκας, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών (Υπερταμείο) Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών Στέφανος Γιουρέλης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του κ. Φόρτωμα, «η τοπική κοινότητα του νησιού ζήτησε να γίνει αποδεκτό το αίτημα για επαναλειτουργία του Καταστήματος στην περιοχή του Εμπορείου και επικουρικά να ληφθούν κάποια σημαντικά μέτρα για τη διευκόλυνση των κατοίκων της Κοινότητας και ιδίως των ευπαθών ομάδων».

Συγκεκριμένα, οι τοπικοί φορείς ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία των ΕΛΤΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών για την αναγκαιότητα (ως επικουρικό μέτρο) αύξησης των επισκέψεων του διανομέα από δύο σε τρεις και σε αυτές τις τρεις επισκέψεις η εξυπηρέτηση να γίνεται στον υπάρχοντα χώρο του Καταστήματος των ΕΛΤΑ Εμπορείου. Τέλος, ζητήθηκε η διανομή των συντάξεων να λαμβάνει χώρα τις τρεις τελευταίες μέρες κάθε μήνα στον υπάρχοντα χώρο των ΕΛΤΑ Εμπορείου.

«Το ζήτημα της αναστολής της λειτουργίας των ΕΛΤΑ σε όλη την Επικράτεια είναι αρκετά ακανθώδες και έχει εγείρει μείζονα πολιτικό διάλογο. Θεωρούμε θετικό βήμα προσέγγισης το γεγονός ότι οι ιθύνοντες των ΕΛΤΑ και του Υπερταμείου άκουσαν με προσοχή τα επιχειρήματα των τοπικών φορέων, κατανοώντας ένα κομβικό πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας, και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί η πιο συμφέρουσα και δίκαιη λύση για όλους» δήλωσε σχετικά ο κ. Φόρτωμας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*