Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Πέρκα-Τσακαλώτος: Οι πρώτες αντιδράσεις

Newsroom
13/11/2023 12:35
 
 
 

 

Τις πρώτες τους αντιδράσεις αμέσως μετά την ανακοίνωση επιστολής του Σωκράτη Φάμελλου στον πρόεδρο της Βουλής για διαγραφή τους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που ο ίδιος θα κατέθετε στον πρόεδρο της Βουλής για την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σημειώνει ότι είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η επιστολή Τσακαλώτου
«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Με εκτίμηση,

Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Πέρκα: «Δεν παραδίδω την έδρα»
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ η Πέτη Πέρκα δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα. «Έχουμε κι εμείς νωπή εντολή από τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αποπομπή της από την ΚΟ δήλωσε: «Τώρα το έμαθα, άλλο να φεύγεις από το κόμμα κι άλλο από την ΚΟ. Δεν καταλαβαίνω, νιώθω ότι δεν ξέρουμε τις διαδικασίες». Πρόσθεσε ότι η ίδια δεν ήταν μέλος της Ομπρέλας ούτε είχε πάρει την απόφαση να αποχωρήσει τώρα.

«Έβλεπα πως δεν προχωράει παρά πέρα. Δεν ξέρω πώς άντεξαν αριστεροί άνθρωποι να ακούνε στην ΚΕ να βγαίνει ο πρόεδρος και να λέει ότι είστε η 5η φάλαγγα» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα προσθέτοντας ότι «έχουμε κι εμείς νωπή εντολή από τον κόσμο με το κόμμα που είχε πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα κι όχι τον Στέφανο Κασσελάκη».

Νωρίτερα σήμερα (13/11), επιστολή με την οποία ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ότι οι βουλευτές Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος τίθενται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι εν λόγω βουλευτές πρέπει να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στο κόμμα, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα.

(Πηγή: ethnos.gr)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*