Μάρκος Καφούρος: «Ο αθλητισμός μας ενώνει όλους, χωρίς χρώματα και παρατάξεις»

Newsroom
02/02/2024 10:17
 
 
 

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο των αθλητικών συναντήσεων, που θα ψηφιστεί σήμερα 1 Φεβρουαρίου.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καφούρος, τίμησε τη μνήμη των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού, Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό, οι οποίοι πριν 28 χρόνια έπεσαν στα Ίμια υπηρετώντας την πατρίδα.

Συνεχίζοντας, επί του νομοσχεδίου, τόνισε το πολύ θετικό γεγονός της συναίνεσης – με τις όποιες επιμέρους παρατηρήσεις – από όλες τις πλευρές του Κοινοβουλίου, γεγονός που όπως είπε, «δείχνει κοινή βούληση και επιθυμία να αντιμετωπίσουμε επιτέλους τη μάστιγα της βίας, καθώς ο αθλητισμός δεν είναι προνομιακός χώρος των περιθωριακών αλλά ένας χώρος που ενώνει όλους εμάς, με αξίες και ιδανικά χωρίς χρώματα και παρατάξεις».

Αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές τομές που εισάγει το Σχέδιο Νόμου αναφορικά με τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της βίας, την ηλεκτρονική εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, τις λέσχες φιλάθλων, τα εθνικά γυμναστήρια κ.α., ενώ επισήμανε την αναγέννηση του Καυτατζογλείου, το οποίο χαρακτήρισε θερμοκοιτίδα του αθλητισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η σημερινή Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στον αθλητισμό, αναβαθμίζοντας τον σε Υπουργείο και τοποθετώντας τον κάτω από την ομπρέλα της Παιδείας, ενώ επανέλαβε για ακόμη μία φορά την κοινή βούληση για συνθήκες ασφάλειας και ηρεμίας στις αθλητικές εκδηλώσεις.

«Σήμερα θεσπίζουμε μέτρα που θα εφαρμοστούν και δεν θα αφήνουν κανέναν έξω από το κάδρο. Πολιτεία, Φορείς, Σωματεία, ΠΑΕ, φίλαθλοι και Τύπος αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους! Ο στόχος είναι ένας και είναι κοινός για όλους. Γι’ αυτό κανείς σήμερα από εμάς δεν δικαιούται να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα» ανέφερε κλείνοντας με αυτή την χαρακτηριστική έκφραση των αγωνιστικών χώρων.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*