Μάρκος Καφούρος: «Να λαμβάνεται υπόψη σε κάθε νομοσχέδιο η έννοια της νησιωτικότητας»

Newsroom
29/02/2024 14:24
 
 
 

 

Για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που αφορά τους όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος.

«Καθώς προέρχομαι από νησιωτική περιοχή όπου ζω εκεί, για εμάς τους νησιώτες είναι μεν σημαντική η ανάπτυξη, αλλά εξίσου σημαντική είναι η προστασία των ακτών, των θαλασσών, του περιβάλλοντος καθώς και η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κυκλάδων και υπογράμμισε τους τρεις βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου που είναι:
-Η προστασία του αιγιαλού και της παραλίας.

-Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των ακτών και η ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές.

-Η συμβολή του με τον αποδοτικότερο και συνάμα βιώσιμο τρόπο στην Εθνική Οικονομία.

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις πολλές θετικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, το οποίο όπως είπε, «ξεκαθαρίζει πράγματα, ενισχύει τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα και μπαίνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες».

Ο κ. Καφούρος τόνισε, για ακόμη μία φορά την ανάγκη να λαμβάνεται υπόψη σε κάθε νομοσχέδιο η έννοια της «νησιωτικότητας», ενώ πρότεινε και συγκεκριμένες βελτιώσεις όπως, μεταξύ άλλων:
-Ειδική μέριμνα και αυξημένη προστασία για τα πολύ μικρά νησιά. Ως προς τον σκοπό αυτό, να δοθεί μεγαλύτερη αρμοδιότητα στους νησιωτικούς Δήμους.

-Για την παραχώρηση αιγιαλών και παραλιών, να απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη των δήμων και όχι απλά να γνωμοδοτούν.

-Να συμπεριληφθεί οπωσδήποτε εκπρόσωπος του οικείου Δήμου στην επιτροπή για τον καθορισμό του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας του κ. Καφούρου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 32 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*