Στον Υπουργό Περιβάλλοντος Καφούρος, Αθανασίου και Χαλκιάς για τη ΔΕΥΑ

Newsroom
05/03/2024 11:34
 
 
 

 

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον υπουργό κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Μάρκος Καφούρος.

Εκτός από τον βουλευτή, στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σύρου κ. Ευάγγελος Χαλκιάς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στα χρέη των Δ.Ε.Υ.Α. προς τη Δ.Ε.Η, το επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης ανανεώσιμων πηγών για την παραγωγή ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Καφούρος, «η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός παρείχε τις εξής διαβεβαιώσεις»:
-Τα χρέη των Δ.Ε.Υ.Α. θα ρυθμιστούν με χρονική περίοδο αποπληρωμής τα είκοσι έτη και με μηδενικό επιτόκιο.

-Με γνώμονα τη νησιωτικότητα, καμία ενοποίηση Δ.Ε.Υ.Α. δεν θα λάβει χώρα στις Κυκλάδες.

-Θα διατεθούν πόροι, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης με ήπιες μορφές ενέργειας.

-Θα δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για τη γρηγορότερη σύνδεση των νέων μονάδων των Δ.Ε.Υ.Α. με το δίκτυο της Δ.Ε.Η.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Καφούρος δήλωσε πως, «με συνέπεια και ευθύνη έναντι της κοινωνίας μας προχωράμε στην επίλυση των προβλημάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*