Μάρκος Καφούρος: «Σαφώς θετική εξέλιξη η επαναλειτουργία της Βάσης Αεροδιακομιδών Σύρου»

Newsroom
13/03/2024 09:18
 
 
 

 

Απάντηση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη λειτουργία της Βάσης Αεροδιακομιδών της Σύρου, έλαβε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καφούρος στο πλαίσιο άσκησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, είχε καταθέσει στις 2/2/2024 ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας, με την οποία ζητούσε την άμεση και απρόσκοπτη επαναλειτουργία της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, η οποία δεν λειτουργούσε για πάνω από επτά μήνες. Το γεγονός αυτό είχαν άλλωστε επισημάνει με επιστολές τους, από τον Αύγουστο 2023, οι δήμαρχοι των κυκλαδίτικων δήμων.

Στην υπ. Αριθμ. 7506 / 8-3-2024 απάντηση του Υπουργείου Υγείας, την οποία υπογράφει ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «Μετά από νεότερη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, διατέθηκε από 01-03-2024 και μέχρι νεοτέρας, ελικόπτερο στη Βάση Αεροδιακομιδών της Σύρου».

Με τη γνωστοποίηση της απάντησης, ο κ. Καφούρος δήλωσε τα εξής: «πρόκειται σαφώς για μια θετική εξέλιξη που επιτεύχθηκε μετά από επίμονες και συντονισμένες ενέργειες από τουςφορείς και όλους τους ανθρώπους των κυκλαδίτικων νησιών. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει επίσης πόσο σημαντική είναι η συλλογική δράση και συνεργασία βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και αρμοδίων φορέων στην επίλυση των ζητημάτων των τοπικών κοινωνιών».

H ερώτηση του βουλευτή

H απάντηση του Υπουργείου Υγείας

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 50 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*