Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νάξο για τις ευρωεκλογές με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα

Newsroom
14/04/2024 15:27
 
 
 

 

Η Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) προσκαλεί σε μια πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 18:30.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Χριστίνα Σκαλούμπακα, υποψήφια ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές και να συζητηθούν θέματα πολιτικού ενδιαφέροντος με τους πολίτες.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και την παραπάνω πολιτική εκδήλωση

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!
Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!
Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!».

Η λαμπερή «βιτρίνα» της ΕΕ που προσπάθησαν να χτίσουν κάποια από τα κόμματα του συστήματος θρυμματίστηκε την προηγούμενη δεκαετία. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι η ΕΕ αποτελεί μια ασφυκτική φυλακή για τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τα όνειρα, τις προσδοκίες των λαών.
Ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι υποσχέθηκαν ότι η ΕΕ θα αλλάξει από μέσα, ότι μπορεί να γίνει «Ευρώπη των λαών», ότι είναι το κοινό ευρωπαϊκό μας «σπίτι». Άρπαξαν τη λαϊκή ψήφο, με το σύνθημα «Η Ευρώπη αλλάζει». Και τελικά τι άλλαξε; Άλλαξαν μόνο οι ρυθμοί εκμετάλλευσης των λαών, η αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, η ταχύτητα με την οποία τσακίζονται κατακτήσεις, αξιοποιώντας και τη λαϊκή ψήφο.

Το τελευταίο διάστημα τα σύννεφα του πολέμου, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες στην ευρωπαϊκή οικονομία, το ασφυκτικό πλαίσιο των προαπαιτούμενων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας της ΕΕ, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ωστόσο οι λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών υιοθέτησαν ριζοσπαστικά αιτήματα και διεκδικήσεις που εξέθεταν την πολιτική της ΕΕ, που συγκρούονταν με την κερδοφορία του κεφαλαίου, όπως οι διεκδικήσεις των αγροτών για κατάργηση της νέας ΚΑΠ, των εργατών για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, των φοιτητών για ένα πανεπιστήμιο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν.

Και βέβαια τα επιτελεία του συστήματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Τι φοβούνται λοιπόν;
Οτι όλα αυτά μπορεί να συνεχίσουν να τροφοδοτούν το ρεύμα αμφισβήτησης που θα εκφραστεί με εκ νέου αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές. Γιατί το ΚΚΕ πρωτοστατεί καθημερινά σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον λαό. Γιατί είναι το μόνο που αποκαλύπτει τις ευθύνες όλων των υπόλοιπων κομμάτων για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης. Γιατί δίνει χέρι αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια! Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και στην Ευρωβουλή.

Με χιλιάδες πιο πολλά κόκκινα ψηφοδέλτια στην κάλπη της 9ης Ιούνη. Με το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, για να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Γιατί αποδείχτηκε πλέον ότι η μόνη ψήφος που τη βρίσκεις άμεσα την επόμενη μέρα μπροστά σου, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Είναι η ψήφος που άμεσα μετατρέπεται σε διεκδίκηση, σε αγώνα, σε δυνάμωμα της οργάνωσης του λαού.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*