Νέα Αριστερά: «Κυβερνητική πολιτική πλέον η πλήρης απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου»

Newsroom
25/04/2024 13:46
 
 
 

 

Το θέμα της απαξίωσης του – ευνοϊκού για τη νησιωτικότητα – μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου έφερε στη Βουλή η ΚΟ της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία αναδεικνύονται οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου είτε αφορούν φυσικά πρόσωπα, είτε επιχειρήσεις.

Με τα – μέχρι σήμερα – στοιχεία, οι πληρωμές των φυσικών προσώπων έχουν καταβληθεί μέχρι και τον Γενάρη του 2023, ενώ για τις επιχειρήσεις έχουν καταβληθεί μόνο για το α’ εξάμηνο του 2022, εξαιρουμένων αυτών που βρίσκονται υπό έλεγχο. Επιπλέον, δεν έχει καταβληθεί ακόμη η επιδότηση του μέτρου ΑΜΑΛΘΕΙΑ, για τους κτηνοτρόφους νησιωτικών περιοχών.

«Πρόκειται πλέον για κυβερνητική πολιτική, σε σημείο που το εμβληματικό αυτό μέτρο υπέρ της νησιωτικότητας, το οποίο θεσμοθετήθηκε το 2018, να οδηγείται βαθμιαία στην πλήρη απαξίωση. Αποτέλεσμα είναι να πλήττονται οι ζωές των νησιωτών και να δημιουργούνται προβλήματα ρευστότητας και μείωσης της ανταγωνιστικότητας στις νησιωτικές επιχειρήσεις» αναφέρουν μεταξύ άλλων, οι έξι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*