Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο: «Φτάνει πια με την υπέρμετρη αλαζονεία!»

Newsroom.
07/06/2024 07:48
 
 
 

Η Περιφερειακή Παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» εξέδωσε ανακοίνωση αντιδρώντας με τα εγκαίνια στο Νοσοκομείο Ρόδου

Συγκεκριμένα, η παράταξη τονίζει ότι η φιέστα της ανακαίνισης της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου (ΓΝΡ), τρεις μέρες πριν τις εκλογές, επιβεβαιώθηκε η στοχευμένη φίμωση της αλήθειας. Τον Απρίλιο, ο Περιφερειάρχης προσπάθησε (μάταια) να πείσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι βάση των πινάκων του Υπουργείου Υγείας οι δομές υγείας του Νοτίου Αιγαίου είναι πλήρως στελεχωμένες. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και μέσα στο ΓΝΡ.

Η δημόσια τοποθέτηση των εργαζομένων θα αμαύρωνε την αίγλη των εγκαινίων (!!!) της Νεφρολογικής Κλινικής και θα στεναχωρούσε τους εκλεκτούς καλεσμένους. Συνεπώς, απαγορεύτηκε στους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων να αποκαλύψουν την τραγική πραγματικότητα της σοβαρότατης υποστελέχωσης του νοσοκομείου (κατά σχεδόν 50%). Τους στερήθηκε η δυνατότητα να τονίσουν, ότι η δική τους υπερεργασία με φιλότιμο και μεγαλοψυχία, κράτησε τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετέπειτα μέχρι και σήμερα, τη δομή αυτή όρθια, εξυπηρετώντας τους νησιώτες και τις νησιώτισσες, παρά την εξουθένωση τους.

Είναι καιρός, λοιπόν, να πάψει η γνωστή αλαζονεία της εξουσίας, της φιέστας, της προβολής, της αυτοαναφοράς και του αυτοθαυμασμού. Είναι καιρός να ακουστεί η αλήθεια και να μεταφερθεί προς το
Υπουργείο Υγείας, όσο κι αν δεν είναι αρεστή. Είναι καιρός να δοθεί η πρέπουσα σημασία στην αποτύπωση της πραγματικότητας και όχι στους αριθμούς. Είναι καιρός να ακουστούν οι εργαζόμενοι και να λάβουν της αναγνώρισης που τους αξίζει. Είναι καιρός να ξεκαθαριστεί αν υπάρχει ή ΟΧΙ η πολιτική βούληση για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Η παράταξη μας, λοιπόν, θεωρεί τη δημόσια υγεία ΔΙΚΑΙΩΜΑ του κάθε πολίτη και όσους προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους μέσα στο πλαίσιο αυτό (στη Ρόδο, στην Κω, στη Σαντορίνη, στη Λέρο, στη Σύρο και σε όλο το Νότιο Αιγαίο) σημαντικούς κρίκους του Κοινωνικού Κράτους. Συνεπώς, οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» θα λειτουργήσουν ως ο πομπός αναμετάδοσης της κραυγής τους, για στήριξη και επίλυση των προβλημάτων τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*