Παρέμβαση του Μάρκου Καφούρου για τις κατολισθήσεις στη Θηρασιά και τα μέτρα ελεγχόμενης πρόσβασης

Newsroom.
11/06/2024 11:31
 
 
 

 

«Κατολισθήσεις στη Θηρασιά Σαντορίνης – οι μεγάλες κρίσεις απαιτούν λύσεις σύνθεσης και συνεργατικότητας»

Ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τους χειρισμούς και τα μέτρα που ελήφθησαν για τις κατολισθήσεις στη νήσο Θηρασιά Σαντορίνης, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Καφούρος αναφέρεται στην υπ´ αριθμ. 775/24-05-24 Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ελήφθησαν μέτρα ελεγχόμενης πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων σε επιμέρους σημεία των νήσων Θήρας και Θηρασιάς, τα οποία προκάλεσαν αναστάτωση στην κοινωνία των δύο νησιών ενώ είχαν και αρνητικό αντίκτυπο στις τουριστικές ροές.

Ο βουλευτής Κυκλάδων δεν διστάζει να αναφέρει το γεγονός της μη πρόσκλησης του στις σχετικές συσκέψεις, παρά την εντοπιότητα και τη μακρά εμπειρία που διαθέτει, έχοντας  διαχειριστεί στο παρελθόν σημαντικές κρίσεις στα δύο νησιά.

Ο κ. Καφούρος ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό αν σε ανάλογες κρίσιμες περιπτώσεις σύγκλισης των οργάνων Πολιτικής προστασίας θα κληθούν οι τοπικοί Βουλευτές, αν θα υπάρξει ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο Θήρας για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών και αν θα εισηγηθεί μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού για τη Σαντορίνη, ώστε να αρθούν οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις προέκυψαν.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ 100624

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*