Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού στη Βουλή για την Ίδρυση και Λειτουργία Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην ΠάροNewsroom.
05/07/2024 15:33
 
 
 

Κατόπιν επιστολής του Δημάρχου Πάρου κ. Κώστα Μπιζά, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την ανάγκη Ίδρυσης και Λειτουργίας Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Πάρο λόγω της αύξησης των παιδιών που έχουν ανάγκη φοίτησης σε ειδική εκπαιδευτική δομή.

Ειδικότερα, η Κατερίνα Μονογυιού τόνισε ότι ο αριθμός των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας που πρέπει να φοιτήσουν σε ειδικό νηπιαγωγείο και δημοτικό ανέρχεται συνολικά σε 30 πλέον.

Αυτοί οι μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, που χρήζουν ολόπλευρης υποστήριξης από ομάδα ειδικών θεραπευτών.

Αυτή η υποστήριξη μπορεί να τους παρασχεθεί μόνο στο πλαίσιο των οργανωμένων και καλά στελεχωμένων ΣΜΕΑΕ με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτή, ψυχολόγο, εργοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό ενώ η παράλληλη στήριξη από το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό μέσα στο γενικό σχολείο αδυνατεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών αυτών.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την αναφορά:

ΑΝΥΠΟΓ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ 050724

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*