Δύναμη Αλλαγής: Η αφαίρεση των Γαλάζιων Σημαιών από τη Νάξο αποτελεί ντροπή για τη δημοτική Αρχή

Newsroom.
26/07/2024 18:13
 
 
 

 

Η αφαίρεση όλων των Γαλάζιων Σημαιών από τις φημισμένες παραλίες της Νάξου (Αγία Άννα/Μάραγκας, Άγιος Γεώργιος και Άγιος Προκόπιος) έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Αλλαγής» να καταγγέλλει τη δημοτική Αρχή για ανικανότητα και αμέλεια.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, χαρακτηρίζει το γεγονός ως ντροπή και κόλαφο για το νησί, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή πλήττει σοβαρά το κύρος, την αξία και τη φήμη της Νάξου, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο.

Η παράταξη απαιτεί άμεση δράση και σωστή οργάνωση για την επαναφορά και αύξηση των Γαλάζιων Σημαιών στο μέλλον, κατηγορώντας τη σημερινή διοίκηση για την παγκόσμια δυσφήμηση του νησιού.

Η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» 

Η αφαίρεση όλων των Γαλάζιων Σημαιών από τη Νάξο αποτελεί ντροπή για τη δημοτική Αρχή 

To σβήσιμο από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο και των τριών Γαλάζιων Σημαιών των φημισμένων και πασίγνωστων παραλιών της Νάξου (Αγία Άννα/Μάραγκας, Άγιος Γεώργιος και Άγιος Προκόπιος) αποτελεί ντροπή και κόλαφο για τη δημοτική Αρχή. Να και μια πρωτιά!

Η αναφορά επί λέξει ότι «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού…» δείχνει την ανικανότητα της Διοίκησης του Δήμου μας, που έχει ονοματεπώνυμο. Πλήττει, δυστυχώς, το κύρος, την αξία, το φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο και τη φήμη του νησιού μας στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Είναι αδιανόητο ένα νησί με τόσες και τόσο εξαίσιες παραλίες, που προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες από το εσωτερικό και το εξωτερικό, να υποβαθμίζεται και να απομειώνεται, εξαιτίας της βαρύτατης αμέλειας και της ανεπάρκειας των αρμοδίων να τηρήσουν τα κριτήρια του προγράμματος.

Οι αρνητικές επιπτώσεις για την εικόνα του νησιού μας, που το δυσφημεί η σημερινή δημοτική Αρχή παγκοσμίως, είναι ανυπολόγιστες και σε βάθος χρόνου. Πισωγυρίζει τη Νάξο, που αντί να αυξήσει τις Γαλάζιες Σημαίες της, οδηγείται σε αναγκαστική υποστολή και των υπαρχουσών. Η προφανής αδυναμία του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και της δημοτικής του Αρχής να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των ακτών μας, πλήττει την αξιοπιστία της Νάξου ως τουριστικού προορισμού.

Οι ελλείψεις έχουν αρνητική επίδραση στους λουόμενους και επισκέπτες, στην ασφάλειά τους, στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση.

Εμείς έχουμε επανειλημμένα καταθέσει τις προτάσεις μας και απαιτούμε άμεση δράση και σωστή οργάνωση για την επαναφορά των Γαλάζιων Σημαιών μας και την αύξησή τους από του χρόνου πλέον, μετά το φιάσκο και της φετινής χαμένης χρονιάς. Δεν ανεχόμαστε άλλο την υποβάθμιση και την κατρακύλα του τόπου μας.

Η δημοτική Αρχή οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή, να εργαστεί με σοβαρότητα, μεθοδικότητα, σχέδιο και συνέπεια για το καλό του νησιού μας.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι η έλλειψη ναυαγοσωστών από τις παραλίες της Νάξου, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, δεν θα οδηγήσει σε άλλα δυσάρεστα αποτελέσματα.

Το αναγκαστικό κατέβασμα, το μάζεμα των σημαιών είναι μειωτικό για τους Ναξιώτες.

Αλλά η ευθύνη είναι αποκλειστικά της δημοτικής Αρχής, που οφείλει δημόσια να την αναλάβει και να απολογηθεί στον Ναξιακό λαό.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 4 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*