Ανταπόκριση στην ερώτηση του βουλευτή Μ. Καφούρου για τα προβλήματα στη μεταφορά αρχείων των υποθηκοφυλακείων νησιών των Κυκλάδων

Newsroom.
26/08/2024 16:31
 
 
 

 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία ψηφιοποίησης και μεταβίβασης των αρχείων των υποθηκοφυλακείων Ίου και Σερίφου, τα οποία καταργήθηκαν και οι αρμοδιότητες τους αναλήφθηκαν από τα υποκαταστήματα του κτηματολογικού γραφείου Κυκλάδων Θήρας και Μήλου αντίστοιχα.

Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, με την ερώτηση με αρ. πρωτ. 6213 που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό στις 31/7/2024.

Ο κ. Καφούρος ανέφερε συγκεκριμένα, για το υποθηκοφυλακείο Ίου ότι η εταιρεία που  ανέλαβε την ψηφιοποίηση έπρεπε να είχε παραδώσει το έργο μέχρι 15/6/24, όπως και για το υποθηκοφυλακείο Σερίφου που έκλεισε ενώ η ψηφιοποίηση του αρχείου δεν έχει ολοκληρωθεί, προκαλώντας σοβαρές δυσλειτουργίες και ταλαιπωρία στους νησιώτες.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κων. Κυρανάκης απέστειλε άμεσα απάντηση (Α.Π.: 28997/22-08-2024), στην οποία αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

Ως προς το έγχαρτο αρχείο Σερίφου, τα ευρετήρια και τα βιβλία έχουν ήδη επιστραφεί στο Υποκατάστημα Μήλου και είναι επισκέψιμα και διαθέσιμα προς έλεγχο, ενώ η επιστροφή του έγχαρτου αρχείου Ίου στο Υπ/μα Θήρας έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η ψηφιοποίηση των προαναφερόμενων βιβλίων και ευρετηρίων έχει ολοκληρωθεί, τα στοιχεία είναι αναρτημένα και θα είναι ακώλυτα διαθέσιμα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, καθώς και τα υπόλοιπα αρχεία των ίδιων υποθηκοφυλακείων.

Επισυνάπτονται η ερώτηση του βουλευτή και η απάντηση του Υπουργείου.

Προβλήματα στη μεταφορά Υποθηκοφυλακείων Ίου και Σερίφου ανυπόγραφη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 6213.pdf

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*