Παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Στην Ελλάδα θα έρθει στην εξουσία ο λαός»

admin
18/12/2014 13:01
 
 
 

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο,

 ο Μανώλης Γλέζος είπε:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πιστό στην αρχή της ληστείας των λαών υπέρ του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα που στηρίζεται και πάλι στη θεοποίηση του χρήματος. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν ντυθεί με τα κοστούμια της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην πραγματικότητα, το Συμβούλιο μηχανεύεται με ποιο τρόπο θα προστατευθούν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως αυτή στην Ελλάδα, όπου, ενώ η πραγματική δύναμή της είναι 106 έδρες, χάρη στον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο, κλέβοντας 50 έδρες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποκτά πλειοψηφία και κυβερνά με 156 βουλευτές.

Γι’ αυτό ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ επεμβαίνει με αντιδεοντολογικές δηλώσεις, επιχειρώντας να σώσει την “οικεία”  του κυβέρνηση. Δικαιολογήθηκε χθες, λέγοντας ότι ως πολίτης δικαιούται να έχει γνώμη. Βεβαίως ναι. Αλλά μιλά ως Πρόεδρος της Κομισιόν και εκμεταλλεύεται τη θέση του για να επηρεάσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ας έχει όμως υπόψη του πως, ό,τι κι αν κάνει, στην Ελλάδα θα έρθει σε λίγο στην εξουσία ο λαός».

(φωτό: tanea.gr)

(Visited 14 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.