Κατερίνα Μονογυιού: Αναφορά για τη διατήρηση του τμήματος Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου στην Πάρο και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύθνου 

Newsroom.
11/10/2024 16:57
 
 
 

 

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, κατέθεσε δύο σημαντικές αναφορές στη Βουλή. Η πρώτη αφορά τη διατήρηση του τμήματος Πάρου της Σχολής ΑΕΚ Σύρου, που ειδικεύεται στην εκπαίδευση Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης, τονίζοντας τη συμβολή του στην κατάρτιση επαγγελματιών του τουρισμού στο νησί.

Η δεύτερη αναφορά, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφορά στη διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύθνου με τον Πειραιά και το Λαύριο κατά τους χειμερινούς μήνες, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού.

Αναφορά Κατερίνας Μονογυιού στον Υπουργό Παιδείας για το τμήμα Πάρου του Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Μονογυιού, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή με αριθ. πρωτ. 26/11-10-2024, προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, σχετικά με το ζήτημα της διατήρησης του τμήματος Πάρου της ΣΑΕΚ Σύρου.

Στην Αναφορά επισυνάπτεται η επιστολή του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος Πάρου της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου για την ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (chef).

Η Πάρος είναι ένα νησί που διακρίνεται για την υψηλή τουριστική κίνησή της αλλά και την συνακόλουθη ποιοτική προβολή του τουριστικού προϊόντος. Μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να παρέχονται αποτελεσματικές υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού, είναι η εκπαίδευση και η κατάλληλη κατάρτιση επαγγελματιών και εργαζομένων στον τομέα της παροχής των τουριστικών υπηρεσιών. Αναμφίβολα η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου στην Πάρο θα συμβάλει αποτελεσματικά ως προς την κατεύθυνση αυτή.

Μετά την κατάθεση της Αναφοράς η Βουλευτής Κυκλάδων προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Κατέθεσα Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου στην Πάρο. Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων της περιοχής και θα ενισχύσει τον κλάδο της φιλοξενίας και της γαστρονομίας, δημιουργώντας παράλληλα νέες επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους. Επιπλέον, η λειτουργία του τμήματος αυτού θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας, εξασφαλίζοντας την αναγκαία ποιότητα και εξειδίκευση που απαιτεί ο ανταγωνιστικός τομέας του τουρισμού.»

Αναφορά Κ Μονογυιού

Αναφορά στη Βουλή για τη διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύθνου με τον Πειραιά και το Λαύριο τους χειμερινούς μήνες

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Μονογυιού, κατέθεσε αναφορά, η οποία θα ανακοινωθεί στην επόμενη ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Η αναφορά αφορά στη διατήρηση της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει την Κύθνο με τον Πειραιά και το Λαύριο κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Στην αναφορά της, η κ. Μονογυιού κατέθεσε την επιστολή των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύθνου, οι οποίοι εκφράζουν την ανάγκη να διατηρηθεί η συγκεκριμένη γραμμή για την ομαλή μετακίνηση τόσο των κατοίκων όσο και των υπηρετούντων εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτή κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας, καθώς διευκολύνει τη μετακίνηση των επαγγελματιών προς την Αθήνα, ειδικά μετά την ολοκλήρωση της εργασίας τους.

Η κ. Μονογυιού μετά την κατάθεση της Αναφοράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνέχιση της λειτουργίας της γραμμής κατά τη χειμερινή περίοδο είναι απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών του τοπικού πληθυσμού και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Είμαι βέβαιη ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η συνέχιση της γραμμής, που αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο με την ηπειρωτική χώρα, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αφοσιωμένη στη στήριξη των νησιωτών και στη βελτίωση των ακτοπλοϊκών υποδομών, που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής και την ομαλή επικοινωνία των κατοίκων των Κυκλάδων μας με την υπόλοιπη Ελλάδα.»

ΑΝΑΦΟΡΑ Κ. Μονογυιού

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 68 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*