Νίκος Συρμαλένιος για την ψήφιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου: «Μεγάλη μέρα για τα νησιά»

 
 
 

syrmalenios nikos boyli

«Ένα αίτημα δεκαετιών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο γίνεται σήμερα πραγματικότητα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Αφού κατέκρινε την αρνητική στάση που κρατούν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τα οποία – όπως είπε – θα κριθούν εν τέλει από τους νησιώτες, υπεραμύνθηκε της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι το ζητούμενο κι επιθυμητό είναι η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου ανεξαιρέτως σε όλα τα επίπεδα (μόνιμους κατοίκους νησιών, επισκέπτες, εμπορεύματα, καύσιμα) και σε όλα τα νησιά.
Σε απάντηση των αιτιάσεων περί αποκλειστικής ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο Κυκλαδίτης βουλευτής παρέπεμψε σε συγκεκριμένη σελίδα του mail Χαρδούβελη και τόνισε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί «με αποτελεσματικότητα για μια συνολική ευρωπαϊκή πολιτική στα νησιά, που θα περιλαμβάνει και το κίνητρο των μειωμένων συντελεστών».
«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο εντάσσουμε στις νησιωτικές πολιτικές, δεν έρχεται από μόνο του ως εξ ουρανού […] Δεν είναι η ώρα και δεν έχω τον χρόνο να σας πω αναλυτικά τι έχουμε ψηφίσει από αυτή τη Βουλή για τη νησιωτική Ελλάδα. Το ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ουσιαστικές νησιωτικές πολιτικές θα το κρίνουν οι νησιώτες και ο ελληνικός λαός» κατέληξε ο κ. Συρμαλένιος.

 

Το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου

https://www.youtube.com/watch?v=OOZcL2JadpI&feature=youtu.be

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*