ΠΑΜΕ Σύρου: «Υπόθεση κάθε εργαζόμενου η απεργία της 14ης Νοεμβρίου»

 
 
 

apokentromeni 4

Με κεντρικό σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων», το ΠΑΜΕ Σύρου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία εργαζομένων και εκπροσώπων σωματείων και συλλόγων του νησιού, αποφάσισε η απεργία της 14ης Νοεμβρίου «να αποτελέσει την απαρχή της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων».

Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας»
αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 24/10/2018 η γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε σύσκεψη με εργαζόμενους και εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων της Σύρου. Ο στόχος που τέθηκε είναι η απεργία αυτή να αποτελέσει απαρχή της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, με κεντρικό σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες- Όχι τα κέρδη των λίγων».
Όπως σημειώθηκε, για να γίνει αυτό χρειάζεται η υπόθεση της οργάνωσης και της επιτυχίας της απεργίας να γίνει υπόθεση κάθε σωματείου και συνδικαλιστή, αλλά και κάθε εργαζόμενου.
Η κοροϊδία της κυβέρνησης είτε για τη δήθεν υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ είτε για τα ψίχουλα που μοιράζει στους εξαθλιωμένους από το φαγοπότι κερδών που κάνει το μεγάλο κεφάλαιο, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους. Μετά από ένα καλοκαίρι που παντού «μύριζε ανάπτυξη» το «ταμείο» των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων τελικά είναι «μείον» αφού όσο και να «έλιωσαν» στη δουλειά από τους εξοντωτικά εντατικούς ρυθμούς, οι μισθοί και οι εισπράξεις δεν φτάνουν για να πληρωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι και να ζήσουμε τις οικογένειές μας.
Καλούμε τα σωματεία και τους συλλόγους του νησιού χωρίς καμιά αναμονή, να πυκνώσουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, τις αποφάσεις για τη μαζική συμμετοχή και την επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη. Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας.
Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με απεργία στις 14 Νοέμβρη!
Καμία συνθηκολόγηση με τα ελάχιστα, με τους άθλιους μισθούς, με την κακοπληρωμένη εργασία των ολιγόμηνων προγραμμάτων απασχόλησης, με την ανεργία.
Μόνο η δική μας πάλη, η αγωνιστική δράση, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, για να μπουν οι δικές μας ανάγκες μπροστά!
Διεκδικούμε:
*Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
*Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
*Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
*Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
*Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
*Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
*Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
*Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
*Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες».

(φωτό: αρχείου)

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*