Νίκος Συρμαλένιος: «Αποτέλεσμα των θυσιών του ελληνικού λαού η μη περικοπή των συντάξεων»

 
 
 

syrmalenios vouli

Η σταθερότητα της κυβέρνησης στην κατεύθυνση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που είχαν τεθεί και κυρίως οι θυσίες του ελληνικού λαού ήταν οι παράγοντες που κατέστηκαν ξανά αξιόπιστη την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2019.

Αποτέλεσμα της ανάκτησης αυτής της αξιοπιστίας ήταν η έξοδος από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο, όπως επίσης και η ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις, υποστήριξε στη συνέχεια ο βουλευτής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «τσάμπα μάγκες και υποκριτές» τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τα οποία – όπως είπε – έχουν «μεγάλη ικανότητα και μεγάλη εμπειρία» στην άσκηση προπαγάνδας.
Ο κ. Συρμαλένιος έκανε λόγο για έναν «στοχευμένο προϋπολογισμό» που θα υλοποιηθεί στο ακέραιο, ο οποίος θα περιλαμβάνει το σύνολο «των θετικών μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», καθώς και επιπλέον θετικά μέτρα που θα ψηφιστούν τους επόμενους μήνες, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνίας και την αντιμετώπιση της φτώχειας.
«Το 2019 είναι έτος εκλογών και εμείς, με τη στήριξη του ελληνικού λαού, προχωρούμε για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια αναπτυξιακή στρατηγική, με ορίζοντα δεκαετίας […] Προχωρούμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, της εργασίας, της δημόσιας υγείας, της δημόσιας εκπαίδευσης, την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, τη συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία αναβαθμίζει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία […] Η δημοκρατία στη χώρα μας θα προχωρήσει. Δεν θα επιστρέψει πίσω στα μνημόνια, δεν θα επιστρέψει στη διαπλοκή και τη διαφθορά στην οποία μας οδήγησε το παλαιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που επί δεκαετίες κυβερνούσε τη χώρα» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Συρμαλένιος.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του

{youtube}8j1bWRkEBYk{/youtube}

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*