Στο 6ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Χαράλαμπος Κόκκινος

 
 
 

kokkinos 6o synedrio enpe

Στις εργασίες του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά ήταν το θέμα της ομιλίας του κ. Κόκκινου, ο οποίος επικεντρώθηκε στο μεταναστευτικό, στην υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και των κρατικών υπηρεσιών, στην αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. και τις αρνητικές συνέπειες για τους νησιώτες, στο ακριβό κόστος των συγκοινωνιών και στα προβλήματα στις δομές υγείας.
Όσον αφορά στον «Κλεισθένη», ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι, εκτός την αλλαγή του τρόπου εκλογής των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την απλή αναλογική, απουσιάζουν μέτρα που στηρίζουν θεσμικά και οικονομικά τους Ο.Τ.Α., με το κράτος να δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, «η περιφερειακή διακυβέρνηση αποτελεί σταθερή αξία και βασικό μοχλό για την πρόοδο και την ανάπτυξη και είναι δίπλα στους πολίτες, γι’ αυτό πρέπει να στηριχθεί από το κεντρικό κράτος».
Σημειώνεται ότι στο 6ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε., συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Μπιζάς και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. κ. Μαχαιρίδης, ο οποίος και προήδρευσε του Συνεδρίου.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*