Ο Πάνος Σκουρλέτης από την Σύρο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ελπιδοφόρα προοπτική»

Newsroom
03/12/2019 09:25
 
 
 

Σε δύο βασικούς άξονες – θα μπορούσε να πει κανείς – ότι κινήθηκε η τοποθέτηση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από την Οργάνωση Μελών Σύρου και την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, με ορίζοντα το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Ο πρώτος άξονας ήταν τα «δείγματα γραφής» που δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία – όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης – ασκεί μια νεοφιλελεύθερη πολιτική βαθιά αντικοινωνική και διχαστική, μια πολιτική οπισθοδρόμησης και λογικής «Μαυρογιαλούρου», ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει αυταρχισμό και «τσαμπουκά». «Θέλουν μια τρομαγμένη κοινωνία» τόνισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας ταυτόχρονα τους κυβερνητικούς χειρισμούς στους τομείς της Οικονομίας, της Υγείας, της Παιδείας, της Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σκουρλέτης στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», που αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τους Δήμους για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων που εξυπηρετούσαν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Ωστόσο, το σημαντικό αυτό εργαλείο «συκοφαντείται ως μη επαρκώς χρηματοδοτούμενο», καθώς «δεν βοηθά στην αναπαραγωγή μιας παλαιοκομματικής αντίληψης εξυπηρέτησης των ημετέρων» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης.

«Να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη Αριστερά»

Ο δεύτερος άξονας της ομιλίας του κ. Σκουρλέτη αφορούσε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο πώς θα «επανατοποθετηθεί» – μέσω μιας «οργανικής σχέσης» – στην κοινωνία, ώστε να συσπειρώσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες, κυρίως όμως την νέα γενιά, οι ιδέες της οποίας μπορούν να αποτελέσουν μέρος της «πρώτης ύλης» για την επανεκκίνηση του κόμματος. «Στόχος μας να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη Αριστερά που θα υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και θα αντιπαλεύει τις ανισότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Προχωρώντας, αναπόφευκτα, σε μια αποτίμηση του έργου που επιτέλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του εκλογικού αποτελέσματος, αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη, ωστόσο το μήνυμα ελήφθη και προτεραιότητα του κόμματος είναι πλέον «να αλλάξει, να βελτιωθεί και να συζητήσει με τον κόσμο», στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας «ζωντανής και νέας προγραμματικής πρότασης, που δεν θα είναι άσχετη από τις αξίες της Αριστεράς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ελπιδοφόρα προοπτική […] Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για μια αριστερή, δημοκρατική και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης πρόταση. Εκεί στοχεύει και η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος κάλεσε τους συντρόφους του να αγωνιστούν ώστε να επανέλθει το κόμμα στην εξουσία και να συνεχίσει το έργο του.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*