ΠΕΔΕ ΝΔ προς τοπικό ΣΥΡΙΖΑ: «Ζητάμε δημόσιο debate μεταξύ των στελεχών σας για να καταλήξετε σε ενιαίες θέσεις ώστε να τις καταλάβει ο Λαός»

admin
12/01/2015 09:15
 
 
 

Εκ του πονηρού προσπαθούν να ταυτίσουν την Νέα Δημοκρατία με τα

 πεπραγμένα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ξεχνώντας την δεινή κατάσταση που παρέλαβε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. κ Αντώνης Σαμαράς.

Αναλώνονται σε περιγραφές της δύσκολης κατάστασης και των επώδυνων θυσιών του Ελληνικού λαού που χάρις σε αυτές η χώρα έφτασε σε σημείο να παράξει πλεονάσματα και πλέον να βρίσκεται λίγο πριν την έξοδο από το μνημόνιο.

Από πρόταση βέβαια «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» οι τοπικοί σύντροφοι του 3{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}.

Επιβεβαιώνουν με τον πιο τρανό τρόπο ότι  «ποντάρουν» στον οικονομικό μαρασμό του  τόπου για να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την δυστυχία.

Μία δυστυχία που προκάλεσαν οι μόνιμοι εκπρόσωποι του λαϊκισμού, του πελατειακού κράτους και του παρασιτικού συνδικαλισμού  (Μητροπουλοι, Φωτόπουλοι, Μπαλασόπουλοι, Τσουκαλάδες, Τζάκρηδες κ.α.) οι οποίοι στήριξαν «τα λεφτά υπάρχουν» το 2009.

Σε αυτούς ποντάρουν πάλι στελεχιακά γι’ αυτό και τους ενέταξαν στα ψηφοδέλτια τους, αντίθετα με εκείνα τα τοπικά στελέχη που έκοψαν όπως έκαναν στη Δωδεκανησο για να προστατεύσουν την κλειστή παρέα.

Το παράδοξο βέβαια είναι πως γίνεται με υποσχέσεις, νοοτροπίες, συνθήματα και με τα στελέχη του Παπανδρέου που έριξαν το πλοίο στα βράχια, τώρα με τον κ. Τσίπρα σε νέο περιτύλιγμα να μας υπόσχονται ότι θα μας σώσουν ξανά.

Βέβαια ουδείς έχει καταλάβει ποιο είναι ακριβώς το υποτιθέμενο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τι πρεσβεύει, ακόμα και τα ίδια τους τα πρωτοκλασάτα στελέχη.

Θα συνιστούσαμε στον κ Τσίπρα αντί να ζητά debate από τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να διοργανώσουν ένα μεταξύ των στελεχών τους για να ξεκαθαρίσουν και μεταξύ τους ποια γραμμή σκοπεύουν να ακολουθήσουν.

Θα καταργήσουν τα μνημόνια σε ένα άρθρο και με ένα νόμο, σκίζοντας τα ή θα επαναδιαπραγματευτούν;

Θα κάνουν κωλοτούμπες ή θα κάνουν μονομερείς ενέργειες δημιουργώντας πιστωτικό γεγονός;

Συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι την στιγμή που θα κάνουν στάση πληρωμών οι ευρωπαίοι ζαλισμένοι από το συρτάκι του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα θα μας δώσουν και τα υπόλοιπα δανεικά του μνημονίου για προβούν σε παροχές ή όχι;

Θεωρούν ότι οι αγορές που δεν φοβήθηκαν τον ηγέτη μιας οικονομικής και στρατιωτικής υπερδύναμης,  της Ρώσικης «αρκούδας» θα σκιαχτούν από το ροζ αγκαλίτσα του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα αφοπλίσουν την Ελληνική Αστυνομία που προστατεύει με αυτοθυσία τον Έλληνα πολίτη ή όχι;

Θα ανοίξουν τα σύνορα ώστε οι όλοι οι μετανάστες να  μπαίνουν ελευθέρα και να αποκτούν άδεια παραμονής;

Θα μετατρέψουν σε Βόρεια Κορέα τη χώρα θέτοντας υπό τις εντολές του κ. Τσίπρα όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής και συνταγματικής λογικής;

Θα επιτρέπεται στον απλό πολίτη να έχει και να εκφέρει ελεύθερα την άποψη του την στιγμή που οι ίδιοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπόγραψαν προκαταβολικά μνημόνιο σιωπής και υποταγής;

Απάντηση επί της ουσίας βέβαια δεν περιμένουμε. Πώς άλλωστε μπορεί να μας απαντήσει η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ την στιγμή που τα κορυφαία τους στελέχη έχουν αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις.

Πρόσφατα στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή με διαφορά δέκα λεπτών ο εν ενεργεία βουλευτής κ. Γάκης ζητούσε με τηλεφωνική παρέμβαση εξάμηνη παράταση του μνημονίου, ενώ ο εσωκομματικός του αντίπαλος κ. Σαντορινιός διαρρήγνυε τα ιμάτια του ότι θα το σκίσουν.

Υπάρχει όντως τέτοια διάσταση απόψεων; Ή παίζουν ένα κακόγουστο επικοινωνιακό παιχνίδι για να ικανοποιήσουν όλες τις τάσεις των συνιστωσών τους;

Τα τελικά συμπεράσματα και την απάντηση στο κακοστημένο επικοινωνιακό θέατρο θα την δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες στις 25 Ιανουαρίου γιατί το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

 

Γραφείο τύπου της Περιφερειακής                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

Πεταλάς Σάββας                                                         Τάκης Μιχαήλου

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*