Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στις Κυκλάδες: «Γκολ στα δίχτυα των ψαράδων!»

Newsroom
12/12/2019 13:32
 
 
 

 

Κριτική στους νησιώτες βουλευτές της ΝΔ άσκησε η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στις Κυκλάδες, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με το «φορολογικό νομοσχέδιο που πλήττει τα νησιά μας».

Σε αυτήν, αναφέρεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ που εκπροσωπούν τα νησιά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν την τροπολογία του ΜέΡΑ25 για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αλλά αντίθετα υπερψήφισαν ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για μεγαλο-αθλητικές, εφοπλιστικές και off shore δραστηριότητες και νέα τέλη στα μικρά σκάφη, καθώς και σε ρυμουλκά και αλιευτικά πλοία.

«Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ και ΚΑΕ έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για το λαμπρό μέλλον του επαγγελματικού αθλητισμού καθώς και των κερδών τους. Οι ψαράδες μας όχι» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας δεν έγινε δεκτή. Οι νησιώτες βουλευτές της Ν.Δ. δεν την υπερασπίστηκαν, απέφυγαν μάλιστα οποιαδήποτε εξήγηση ή αιτιολογία για την άρνησή τους.

Υπερψήφισαν όμως τις κυβερνητικές προτάσεις για μείωση του συντελεστή στη φορολογία των συμβολαίων που υπογράφουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (και μάλιστα σε αυτά από 40.000 ευρώ και πάνω!) από το 45% στο 22%.

Το δημοσιονομικό κόστος που θα προέκυπτε από την μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά μας είναι περίπου το ίδιο με αυτό που θα προκύψει από την ελάφρυνση του φόρου στα συμβόλαια των μεγάλων ομάδων στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Με το ίδιο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που παρέχει απλόχερα ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις όχι μόνο στις μεγαλο-αθλητικές αλλά και στις εφοπλιστικές και off shore δραστηριότητες, νομοθετήθηκαν επίσης νέα τέλη στα μικρά σκάφη, καθώς και σε ρυμουλκά και αλιευτικά πλοία.
Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ και ΚΑΕ έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για το λαμπρό μέλλον του επαγγελματικού αθλητισμού καθώς και των κερδών τους.

Οι ψαράδες μας όχι.

Ούτε βέβαια οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες των νησιών μας, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι που θα συνεχίζουν να πληρώνουν οτιδήποτε καταναλώνουν ακριβότερα απ’ ότι οι κάτοικοι της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα, στερούνται βασικές παροχές στην υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος, εξαιτίας της νησιωτικότητας που σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη αναγνωρίζεται πλην του δικού μας (επιτελικού(!)) της Ν.Δ.
Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στις Κυκλάδες.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*