Νίκος Συρμαλένιος για το νοσοκομείο της Σαντορίνης: «Απαξιώνεται μέρα με την μέρα» (video)

nosokomeio santorinis
Newsroom
11/03/2020 11:05
 
 
 

 

Την μεγάλη ανησυχία των πολιτών τόσο της Σαντορίνης, όσο και των κοντινών νησιών για την σταδιακή απαξίωση του Νοσοκομείου Θήρας και τον πόλεμο που έχει κηρυχθεί εναντίον του, μετέφερε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του με θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναδρομή στο ιστορικό λειτουργίας της υγειονομικής μονάδας, υποστηρίζοντας ότι «η ιδεοληψία της ΝΔ για το δημόσιο σύστημα υγείας έχει δημιουργήσει συνθήκες απαξίωσης» και φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο είτε ιδιωτικοποίησής του είτε «υποβάθμισής» του ξανά σε Κέντρο Υγείας.

«Το νησί αυτό δεν είναι μόνο οι 20.000 μόνιμοι κάτοικοί του, δεν είναι οι κάτοικοι των μικρών νησιών που βρίσκονται πέριξ της Σαντορίνης, αλλά είναι και το 1,5 εκ. περίπου τουρίστες και επισκέπτες, οι οποίοι έχουν κάνει τη Σαντορίνη από τους πρώτους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, τι σημαίνει η λειτουργία ενός δημόσιου νοσοκομείου που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων αυτών των ανθρώπων» τόνισε ο κ. Συρμαλένιος και πρόσθεσε το νοσοκομείο παραμένει χωρίς διοικητή, ενώ την ίδια στιγμή είναι παραπάνω από επιτακτική η στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
«Είστε λοιπόν μπροστά σε αυτές τις ευθύνες. Αποφασίστε τι θα κάνετε.

Για τη Σαντορίνη, σε περίπτωση που δεν στηρίξετε ουσιαστικά το νοσοκομείο, θα βρείτε τον λαό της και εμάς απέναντι σε αυτή την κατάσταση» κατέληξε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*