Παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Νάξο (video)

admin
19/01/2015 10:32
 
 
 

 

Με την παρουσία των τριών από τους τέσσερις υποψηφίους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η παρουσίαση του ψηφοδελτίου των Κυκλάδων.

 Η πολιτικλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξης στην οδό Παπαβασιλείου.

Κατά την παρουσίαση απηύθυναν χαιρετισμό οι παρόντες υποψήφιοι Νικόλαος Γαλανός, Άννα Κοντοπίδη και Ιωάννης Πολυχρονάκος ενώ το παρών έδωσαν μέλη και φίλοι του νεοσύστατου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Άννα Κοντοπίδη: Η κ. Κοντοπίδη στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου: «Μπροστά σε αυτό το τέλμα που βρέθηκε η παράταξή μου, να αφομοιωθεί απ’ την πιο σκληρή δεξιά και να χάσει την ψυχή της, το όφειλα στον εαυτό μου, στους ανθρώπους που μαζί χρόνια και χρόνια πορευθήκαμε και αγωνιστήκαμε για τις αρχές και τις αξίες του Σοσιαλισμού, χωρίς να γευτούμε ή να απολαύσουμε τα «καλά» της όποιας εξουσίας. Το όφειλα σε όλους εσάς που αισθανθήκατε ότι υπονομεύτηκε το δικαίωμα σας να ακούγεστε και μου λέγατε ότι κάτι πρέπει να γίνει.. Που νιώθαμε ότι ασφυκτιούσαμε, που νιώθαμε πολιτικά άστεγοι, που αγωνιούσαμε γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μας εξέφραζε πια…«. Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων σημείωσε επίσης ότι είναι τιμή για εκείνη να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο αυτό:

 

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στις Κυκλάδες . Γνωρίζοντας καλά ότι κανένα μα κανένα προσωπικό όφελος δεν έχω να λάβω απ αυτή τη συστράτευση. Γιατί όπως είπε και ο σύντροφος Ξυνίδης, εκτός από καλοί σύντροφοι είμαστε και καλοί Κινηματίες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.. Οι αξίες μας, μας καλούν και πάλι.. ΠΑΜΕ .. ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ«.

 

Γιάννης Πολυχρονάκος: Ο κ. Πολυχρονάκος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι στο πλάι του από πολύ νεαρή ηλικία (2004). «Όλοι εμείς που συστρατευτήκαμε τότε είναι γιατί πιστέψαμε στο Γιώργο Παπανδρέου και πιστέψαμε ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να πορευτεί άλλο έτσι… Το ΠΑΣΟΚ ήταν κόμμα εξουσίας. Ο κόσμος πίστεψε στο όραμα του Γιώργου Παπανδρέου και του έδωσε μια ευρύτατη πλειοψηφία το 2009. Προχώρησε σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που καμία κυβέρνηση μέχρι τότε δεν είχε τολμήσει: Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, διαύγεια, πάταξη φοροδιαφυγής και Καλλικράτης είναι μόνο λίγα από αυτά. [….] Το Μάρτιο του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου κρατούσε μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί, που ήταν αποτέλεσμα της κυβέρνησης Καραμανλή. Έπρεπε να παρθούν αποφάσεις που για πολλούς ήταν λανθασμένες, αλλά οι εξελίξεις δικαίωσαν το Γιώργο Παπανδρέου… Αυτοί που τον λιθοβολούσαν, τα τελευταία χρόνια ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση… Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που έλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου…«. Στη συνέχεια αναφερόμενος στο νέο κόμμα του Γιώργου Ππανδρέου σημείωσε ότι «είναι ένα καθαρό κόμμα αξιών που θα στεγάσει το χώρο της κεντροαριστεράς«.

 

Νίκος Γαλανός: Ο Νίκος Γαλανός υπερασπίστηκε τις επιλογές και την πολιτική Παπανδρέου και έδωσε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα. «Μας ρωτάνε: είχε ο Γιώργος Ππανδρέου άλλη λύση το 2009; Βεβαίως είχε άλλη λύση.. Αν παραλαμβάνεις μια χώρα με 320 δις χρέος από 180 σε μια πενταετία και 34 δις τρέχον ετήσιο έλλειμμα έχεις δυο λύσεις. Η μια είναι να διασφαλίσεις χρηματοδότηση από την Ευρώπη και η άλλη να αφήσεις τη χώρα να χρεοκοπήσει κάτι που πολύ φοβάμαι ότι μέρος αυτής θα υποχρεωθούμε να παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα όπου θα δοκιμαστεί όλη αυτή η προγραμματική ακαταστασία που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ. [….] Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα που λεηλατούν το χρήμα. Μόνο μια εταιρία του Μπόμπολα χρωστάει στην Πειραιώς 2,8 δις και στο δημόσιο 740 εκ. Με συνεχής τροπολογίες στη βουλή παρατείνονται οι προθεσμίες… ένας μικρομεσαίος που θέλει να αναπτυχθεί και να καλύψει τα στοιχειώδη του, γι αυτόν η τράπεζα είναι κλειστή! [….]Εμείς φτιάχνουμε το «προζύμι» και είναι σπουδαία η μάχη που δίνουμε γιατί η παράταξη μας με ευθύνη του Βενιζέλου έγινε παράρτημα της δεξιάς«. Ο κ. Γαλανός αναφέρθηκε επίσης στο έργο του ΠΑΣΟΚ στα νησιά τις τελευταίες δεκαετίες και ολοκληρώνοντας σημείωσε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Εμείς πρέπει να ξαναστήσουμε την παράταξη μας στα πόδια της όρθια. Με καθαρή τη γραμμή απέναντι στη ΝΔ και τη δεξιά ότι η χώρα θα πρέπει να είναι ζωντανή και να χρηματοδοτείται, με καθαρή τη γραμμή ότι η χώρα θα πρέπει να αλλάξει εκ θεμελίων«.

 

 

 

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*