Καταγγελία Συρμαλένιου για την «ωμή επέμβαση της αστυνομίας εναντίον του Τηνιακού λαού»

επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και πολιτών της Τήνου
Newsroom
20/05/2020 17:09
 
 
 

 

Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας απρόκλητης βίας και καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων που συνέρρευσαν από γειτονικά νησιά εναντίον του Τηνιακού λαού.

Οι δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη δεν δίστασαν να επιτεθούν και να βιαιοπραγήσουν ακόμα και εναντίον ηλικιωμένων, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις, με στόχο να τρομοκρατήσουν τη συνέχιση του αγώνα του λαού της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Δυστυχώς η τροπολογία – την οποία συνυπέγραψα – που κατατέθηκε προ δύο εβδομάδων στη βουλή για τη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά μέχρι την έκδοση του νέου χωροταξικού για τις ΑΠΕ, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, αποδεικνύοντας πόσο κάνει σεβαστή τη θέληση των τοπικών κοινωνιών, την οποία υποτίθεται ότι εξασφάλισε η Έπαρχος και ο Δήμαρχος της Τήνου στην τελευταία επίσκεψη τους στον ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκη.

Τώρα πλέον η κατάσταση έφτασε σε πλήρες αδιέξοδο. Η μόνη δημοκρατική διέξοδος και λύση, δεν μπορεί παρά να είναι: η απομάκρυνση πάραυτα των αστυνομικών δυνάμεων από την Τήνο, η διακοπή των εργασιών του αιολικού σταθμού στα Πράσσα και η άμεση σύγκληση σύσκεψης όλων των ενδιαφερομένων πλευρών (Υπουργείο, Επαρχείο, Δήμος, Επενδυτής) με συμμετοχή και των βουλευτών των Κυκλάδων.

Είναι προφανές ότι ο αγώνας ενάντια στα μεγάλα αιολικά πάρκα συνεχίζεται !!!

(Visited 107 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*